İncir Festivali Düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

İncir Festivali Düzenlendi

İzmir'in Beydağ ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü kapsamında, Beydağ Belediyesi tarafından İncir ve 26'ncı Yerel Ürünler Festivali gerçekleştirildi.

02.09.2018 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Beydağ ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü kapsamında, Beydağ Belediyesi tarafından İncir ve

26'ncı Yerel Ürünler Festivali gerçekleştirildi.

İzmir

Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve Aydın

Büyükşehir Kadın Mehteran Takımı eşliğinde belediye binası önünde başlayan kortej, Kurtuluş Parkı'nda sona erdi.

Festivale Beydağ Kaymakam Vekili Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk ve vatandaşlar katıldı.

Beydağ ilçesinin İzmir'e uzak olmasına rağmen, yetiştirdiği birçok ürünün marka değeri taşıdığını belirten Şentürk, "Beydağımız Evliya Çelebi'nin deyimiyle dağlarından yağ, bağlarından bal akan, aynı zamanda kestane, ceviz ve incirle ünlü olmasının yanında barajıyla, şelalesi ve eşsiz doğasıyla insanlarımıza cennetten bir köşe sunmaktadır. Her yıl gerçekleşen ve geleneksel hale getirdiğimiz festivalle incirimizin tanıtımına katkı koymaya devam ediyoruz." dedi.

İncir festivali kapsamında düzenlenen ve 30 üreticinin katıldığı en iyi incir yarışmasında dereceye giren üreticilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İncir Festivali Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement