İnsan Olarak Annesini, Siyasetçi Olarak da Thatcher ve Merkel'i Örnek Alıyor - Son Dakika
Politika

İnsan Olarak Annesini, Siyasetçi Olarak da Thatcher ve Merkel'i Örnek Alıyor

İnsan Olarak Annesini, Siyasetçi Olarak da Thatcher ve Merkel\'i Örnek Alıyor

AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Şahin, insan olarak annesini, siyasetçi olarak da İngiltere'nin eski başkabakanlarından Thatcher ve Almanya Başbakanı Merkel'i örnek aldığını bildirdi Şahin: "Annem, bir Anadolu kadını olarak bana çok büyük örnek olmuştur.

16.02.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADEM YILMAZ - AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, insan olarak annesini, siyasetçi olarak da İngiltere'nin eski başbakanlarından Margaret Thatcher ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'i örnek aldığını bildirdi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk kadın milletvekili olan ve yaklaşık 2,5 yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yapan Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çalışmalarını sürdürüyor.

3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti'nin Gaziantep'ten 8'nci sıra milletvekili adayı olan Şahin, 7'nci sıradaki Metin Özkarslı'nın adaylıktan çekilmesi üzerine 7'nci sıradan TBMM'ye gitti. AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı'na kadar yükselen Şahin, seçim bölgesinde özellikle kadınlardan büyük ilgi gördü. 2011 seçimlerinin ardından kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koltuğuna ilk oturan kişi unvanını da kazanan Şahin, belediye başkanlığına adaylığı nedeniyle bu görevini Ayşenur İslam'a devretti. Yerel seçim çalışmaları için Gaziantep'in karış karış gezen Şahin, bu görevi de başarıyla yapacağına inanıyor.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyasete girdiği ilk günden beri sürekli ilkleri yaşadığını, bunun da kendisi için büyük gurur ve şeref olduğunu söyledi.

Aldığı görevleri "büyük bir emanet ve sorumluluk" bilinciyle yerine getirdiğini  belirten Şahin, "Çünkü başarmak zorundasınız, başaramazsanız, 'alan açtık, yol gösterdik, yapamadılar' sözüyle karşı karşıya kalabilirdik. Bu benden sonraki kadınlar adına büyük sorun olabilirdi. O yüzden gecemizi gündüzümüze katarak bu işin cinsiyet meselesi olmadığını, ehliyet, liyakat ve insan meselesi olduğunu ispatlamaya çalıştık" dedi.

Gelinen noktada de hem genel siyasette hem de yerelde kadının güçlü bir şekilde var olmasını sağladıklarına dikkati çeken Şahin, bu anlamda kadına yönelik toplumsal bilinç ve zihinsel dönüşümü de başardıklarını vurguladı.

Geride kalan 11 yılın sonunda kadınların her noktada aktif bir rol üstlendiğini anlatan Şahin, "Kadınlarımız partinin ana kademesinde, kadın kollarında, belediye meclislerinde aktif bir şekilde görevlerini yapıyor. Herkes kendi ihtisas alanına göre çözüm ve karar mekanizmasında bulunuyor. Sorunlar, hem kadının hem de erkeğin bakış açısıyla çözülüyor" diye konuştu.

Türk siyasi tarihinde örnek alınacak büyük kadın siyasetçinin olmadığına dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Bir Anadolu kadını olarak annemin kararlılık ve azmini örnek aldım. Annem, bir Anadolu kadını olarak bana çok büyük örnek olmuştur. Kararlılığı, çocuklarını okutma azmi, gayreti, sürekli daha iyiyi hedeflemesi, daha iyiyi yakalaması bakımından onu hep örnek aldım. Dünya siyasi tarihine baktığınız zaman da her ne kadar birçok eleştireni olsa da İngiltere'nin eski başbakanlarından Margaret Thatcher'in kararlılığı ve duruşu, sorunları çözme ve takip gücü aslında bu işin ne kadar önemli bir şekilde gittiğini göstermektedir. Şu anda da Almanya Başbakanı Angela Merkel de Avrupa'daki liderlerin içinde ülkesini en iyi şekilde krizden çıkardı. Seçimlerden de güçlü bir şekilde çıkarak yoluna devam etti. Her coğrafyanın güçlü kadını vardır, Anadolu'nun kadınları da en büyük örneğimizdir." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İnsan Olarak Annesini, Siyasetçi Olarak da Thatcher ve Merkel'i Örnek Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement