İnsanlığın İslam'a İhtiyacı Var - Son Dakika
Güncel

İnsanlığın İslam'a İhtiyacı Var

İnsanlığın İslam\'a İhtiyacı Var

10. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılan gazeteci-yazar Taşgetiren, ''Dünyaya ve insanlığa İslam lazım'' dedi.

12.05.2018 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 10. Kocaeli Kitap Fuarı'nın Yahya Kaptan Salonu'nda okurlarıyla buluşan gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren, ''Ümmet Nasıl Ayağa Kalkar'' konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Taşgetiren, ''İnsanlığın İslam'a ihtiyacı var. Dünyaya İslam lazım'' dedi.

ÜMMET NASIL AYAĞA KALKAR

10. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılan Taşgetiren, ''Ümmet Nasıl Ayağa kalkar'' konusunu çok önemsediğini söyledi. Taşgetiren, ''Ümmet; Peygamberimizin izinde yürüyen müminler topluluğudur, 1400 yıl içinde akıp gelen bir topluluktur. İslam ve iman aidiyetini ifade eder. Dünyanın neresinde bir Müslüman varsa, ümmet olmakla kardeştir. Kardeşliğinizi idrak etmemişseniz, ümmet bütünlüğünden söz etme imkanı olmaz. Peygamberimize bağlılık ve onun bizi birbirimize bağladığı idraki içinde olmalıyız. Dünyanın her köşesindeki Müslümanlarla gönül bağımızın olması bizim için bir güçtür'' ifadesini kullandı.

DÜNYAYA İSLAM LAZIM

Bunun politik, askeri ve ekonomik alanda birbirini besleyen bir güç haline gelebileceğini aktaran Taşgetiren, ''Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya 5'ten büyüktür sözü çok önemlidir. 55 İslam ülkesinin oluşturduğu 1,7 milyar kişiye hitap eden bu topluluğun dünyadaki gücü de ona göre olmalı. Oysa dağınıklık ortaya koyan bir görünüm içindeyiz. Dünyaya İslam lazım, insana İslam lazım. ABD'de, Avrupa'da, Çin'de, dünyanın neresinde insan varsa İslam lazım. İslam'ı hayatımızda daha çok var etmeliyiz. Ölçülerimiz İslam olmalı. Güzel Müslüman olursak, güzel bir toplum oluruz. O zaman Peygamber Efendimizin elinden daha sıkı tutmamız lazım, onun yolundan yürümemiz lazım. O yüce ahlak sabiydi, emindi, biz de öyle miyiz? Ümmetin başka bir sorumluluğu da İslam'ı insanlığa tanıtmaktır. Ümmetin darmadağın olma problemi var. İnsanlığın İslam'a ihtiyacı var, onun için ümmet bütünlüğünü oluşturmamız lazım'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnsanlığın İslam'a İhtiyacı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement