İrem Su için helva dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

İrem Su için helva dağıtıldı

İrem Su için helva dağıtıldıBURDUR'da geçen yıl 13 Mart'ta trafik kazasında yaralandıktan bir gün sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi İrem Su Akkaya'nın (19) ölüm yıl dönümünde dua edilip helva dağıtıldı.

13.03.2020 10:58  Güncelleme: 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İrem Su için helva dağıtıldı

BURDUR'da geçen yıl 13 Mart'ta trafik kazasında yaralandıktan bir gün sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi İrem Su Akkaya'nın (19) ölüm yıl dönümünde dua edilip helva dağıtıldı.

Burdur'da, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesi Kavşağı'nda 13 Mart 2019 sabahı meydana gelen kazada, Süleyman Emre Kılınç yönetimindeki otomobil ile Emre Esmer'in kullandığı otomobil çarpıştı. Kazada Süleyman Emre Kılınç, yanında bulunan İrem Su Akkaya ve Beyza Din (19) ile diğer otomobilin sürücüsü Emre Esmer yaralandı. Ağır yaralı halde Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, buradan da Isparta'ya sevk edilen MAKÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi İrem Su Akkaya, kazadan 1 gün sonra yaşamını yitirdi. Tedavisinin ardından gözaltına alınan Uzman Çavuş Emre Esmer'in, yapılan testte, 1.92 promil alkollü olduğu belirlendi. Kırmızı ışık ihlali yaptığı da öne sürülen Esmer, tutuklandı. Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Emre Esmer, 'bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak' suçundan 9 yıl 9 ay hapisle cezalandırıldı. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Esmer'in cezasını 7 yıl 6 aya düşürdü. DUA EDİLDİ HELVA DAĞITILDI

İrem Su Akkaya'nın ölüm yıl dönümünde, öğrenim gördüğü MAKÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi önünde dua edildi, helva dağıtıldı. Sınıf arkadaşları adına konuşan Eda Nur Soylu "Ölümlerin hepsi acı. Kazayı ilk duyduğumuzda bir hafta sonra aramıza döner diye düşündük. Bize öyle güzel gülüyor, öyle güzel bakıyordu ki İrem Su ile ölüm kelimesini hiç birbirine yakıştıramadık. Her an sınıf kapısından girecek ve bize her zamanki gibi 'günaydın' diyecek gibi. Keşke sen burada olsaydın da ben bu konuşmayı yapmasaydım, keşke biz burda toplanmış olmasaydık. Biliyorum ki İrem Su bizi duyuyor, hissediyor bizim onu ne kadar çok sevdiğimizi biliyor. Leyla annemiz ve Halil babamız bize emanet. Sen huzur içinde uyu" diye konuştu.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veli Atmaca'nın duasının ardından İrem Su Akkaya için helva dağıtıldı. Etkinliğe İrem Su Akkaya'nın babası Halil Akkaya, annesi Leyla Akkaya, teyzesi Selda Avcı, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Karaca, Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kılınç, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Gürkan Kaya, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Sekreteri Kani Ziya Gökalp, MAKÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkaı Mehmet Şimşek ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

İrem Su için helva dağıtıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İrem Su için helva dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement