İş Bankası Şube Müdürlerinden Vatso'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

İş Bankası Şube Müdürlerinden Vatso'ya Ziyaret

Türkiye İş Bankası Van, Beşyol ve İpekyolu şube müdürleri, Van Ticaret ve Sanayi (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

14.02.2012 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Bankası Van, Beşyol ve İpekyolu şube müdürleri, Van Ticaret ve Sanayi (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

İş Bankası Van Şube Müdürü Mehmet Kaya, İş Bankası Beşyol Şube Müdürü Bülent Yaroğlu ve İpekyolu Şube Müdürü Murat Taşdelen, Mirza Nadiroğlu'na bankalarının müşterilerine uyguladığı yeni bir çalışma hakkında bilgi verdi.

İş Bankası Van Şube Müdürü Mehmet Kaya, deprem öncesi kullandırdığı kredi kartları dahil olmak üzere tüm kredileri

şubat ayından itibaren haziran ayına kadar faizsiz erteleme kararı aldıklarını söyledi. Bu konuda başlattıkları çalışmanın genel müdürlükleri tarafından kabul edildiğini belirten Mehmet Kaya, "Amacımız Van ilinde depremden etkilenen tüm kesimlere katkı sunmak ve bu konuda banka olarak imkanlar dahilinde en iyi hizmeti vermektir" dedi.

KOSGEB kredileri konusunda da İş Bankası olarak mümkün oldukça en iyi çalışmayı yaptıklarını ifade eden Kaya, "Bankamıza 100 bin TL'lik kredi için 542 firma müracaat ederken, 30 bin TL için de 739 kişi başvurdu. Toplamda 73 firmaya 100 bin, 75 firmaya da 30 bin TL ödeme yapıldı. 100 bin TL'lik kredi için 46 firma, 30 bin TL'lik kredi için de 61 firmanın kredileri ise hazır. Müşterilerin bankaya gelmesini bekliyoruz. Şubat ayı sonuna kadar bankamıza müracaat eden tüm firmaların başvurularını

sonuçlandıracağız" ifadelerini kullandı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ise, İş Bankası tarafından kullandırılan tüm taksitli kredilerin haziran sonuna kadar ertelenmesinin çok olumlu bir karar olduğunu belirterek, "Tüm bankaların bu süreçte alması gereken tedbiri İş Bankası almıştır. Garanti Bankası daha önce kendi müşterilerine 3+3 erteleme yapmış, İş Bankası ise 3+4 olarak kendi müşterilerine böyle bir erteleme kararı almıştır. Deprem olduğundan bu yana bütün bankalardan beklentilerimiz bu yöndeydi. Bu

kararı alması gereken kamu bankaları henüz bu yönde çalışma başlatmamışken, özel bankaların bu kararı alması bizleri mutlu etmiştir. Bu ülkede istendiği halde radikal tedbirlerin alınabildiğini görmüş olduk. Sesimizi duyurabildiğimiz özel bankaların bu kararı alması bizleri memnun etmiştir. Beklentimiz bu süreçte diğer bankaların, özellikle kamu bankalarının benzer tedbirler alması yönündeydi ancak henüz bir gelişme olmamıştır. Bizler yine de beklentimizi canlı tutuyoruz" dedi.

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, depremden olumsuz etkilenen Van ekonomisinin kullandırılacak kredilerle biraz olsun rahatlayacağını belirterek, "KOSGEB tarafından işlemleri bitirilmiş KOBİ'lerimizin bankalar tarafından kredilendirilmesi gerekir. İlimizin kalkınması ve gelişmesi banka kredilerinin piyasaya girmesi ile olumlu bir ivme kazanacaktır. İş Bankası'nın bu sürecimize katkıda bulunmalarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Görüşmede; VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ayhan Fidan ve Mustafa Kantarcıoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri Serdar Orhun, İbrahim Sevimli, Mustafa Karaduman, Metin Abi ve Ramazan Yorulmaz hazır bulundu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Bankası Şube Müdürlerinden Vatso'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement