İş Oyuncuları "Bahar Noktası" ile Perde Dedi - Son Dakika
Güncel

İş Oyuncuları "Bahar Noktası" ile Perde Dedi

İş Oyuncuları "Bahar Noktası" ile Perde Dedi

Shakespeare'in Bir Yaz Gecesi Rüyası oyunundan Can Yücel'in uyarladığı Bahar Noktası İş Oyuncuları tarafından sahnelendi.

08.04.2015 15:13  Güncelleme: 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Bankası ve iştirak çalışanları ile profesyonel oyuncuların bir araya gelerek oluşturduğu İş Oyuncuları Tiyatro Topluluğu, İngiliz yazar William Shakespeare'in Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı komedisinden şair Can Yücel'in oyunbaz bir dil ile yeniden kaleme aldığı "Bahar Noktası" uyarlamasını sahneye taşıdı.

Shakespeare'in "insan doğası" üzerine söylemlerini, dinamik ve coşkulu bir anlatımla tiyatromuza kazandıran usta şairin uyarlaması olan, Antik Yunan dönemindeki aşk ve evlilik temalarını hicveden oyunun prömiyeri Abdullah Cabaluz' un yönetmenliğinde 5 Nisan 2015 Pazar günü İş Sanat Konser Salonu'nda gerçekleşti. Atina'da geçen oyunda, Amazonlarda girdiği savaştan galip çıkan Tezeus, Kraliçe Ipolita'nın sadece ülkesini değil, kalbini de zapt eder. Ancak katı ataerkil yasaların hüküm sürdüğü Atina'da, herkes dört gün sonraki düğününü bekleyen Tezeus kadar mutlu değildir. Sevdiği gençle evlenmesine izin verilmeyen Herminya, Herminya'sına kavuşamayan İskender, Herminya'ya duyduğu karşılıksız aşkla kıvranan Dimitri ve Dimitri için yanıp tutuşan Eleni için hayat adeta bir cehenneme döner. Arzularının peşinden koşan tüm bu insanların başından geçenleri nüktedan bir üslupla ele alan Bahar Noktası 22 Nisan 2015' te izleyiciyle bir kez daha buluşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İş Oyuncuları 'Bahar Noktası' ile Perde Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement