Işıklar, Halkbank ve İşbank Borçlarını Ödeyecek - Son Dakika
Güncel

Işıklar, Halkbank ve İşbank Borçlarını Ödeyecek

Işıklar Grubu 7.5 Milyon Dolar Bedelli İşletme Sermayesi Kredisi İçin Assg Firması ile Sözleşme İmzalandı. Işıklar Ambalaj, Kullanılan Kredinin 3.1 Milyon Dolarlık Kısmıyla Halk Bankası'na ve İş Bankası'na Tüm Akreditif Borcun Kapatacak.

05.12.2006 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Işıklar Grubu 7.5 milyon dolar bedelli işletme sermayesi kredisi için ASSG firması ile sözleşme imzalandı. Işıklar Ambalaj, kullanılan kredinin 3.1 milyon dolarlık kısmıyla Halk Bankası'na ve İş Bankası'na tüm akreditif borcun kapatacak.

Işıklar Ambalaj Sanayi ve Ticaret'ten İMKB'ye gönderilen açıklamada, finansal yeniden yapılandırma sözleşmesinin 24 Haziran 2002 tarihinde imzalandığına işaret edildi. Sözleşme kapsamında tüm banka alacaklarının ıskontolu olarak Asia Debt Mana Gement Hong Kong (ADM) tarafından devralındığı ve ADM'ye bağlı fon kuruluşlarından ASSG firmasıyla Işıklar Ambalaj'ın da dahil olduğu Işıklar Grubu şirketleri arasında temlik alınan alacakların geri ödenmesine yönelik 17 Nisan 2006 tarihinde bir kredi sözleşmesinin imzalandığı hatırlatıldı.

Işıklar Holding'e aynı zamanda yüzde 20 ortak olan kreditör ASSG firmasıyla yapılan görüşmeler sonucunda, bu defa Işıklar Grubu şirketlerinin işletme sermayesini temin amacıyla toplam 7 milyon 567.3 bin dolar bedelli işletme sermayesi kredisi kullanımı konusunda mutabık kalındığı belirtilerek, kredi sözleşmesinin dün imzalandığı bildirildi.

Işıklar Ambalaj'ın kullandığı kredi tutarının 5 milyon 145.9 bin dolar olduğu kaydedilen açıklamada, söz konusu kredinin 3 milyon 145.9 bin dolarlık kısmıyla Halk Bankası'na ve İş Bankası'na tüm akreditif borcun kapatılacağı ve 2 milyon doların da hammadde sağlanmasında kullanılacağı vurgulandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Işıklar, Halkbank ve İşbank Borçlarını Ödeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement