İski, 194 Yıllık Bir Geleneği Yaşatmayı Sürdürüyor - Son Dakika
Güncel

İski, 194 Yıllık Bir Geleneği Yaşatmayı Sürdürüyor

Su yolcularına ahde vefa programı, İSKİ tarafından gelenekselleşen bir anma etkinliği olarak bu yıl 4. kez gerçekleştirildi.

07.05.2018 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Su yolcularına ahde vefa programı, İSKİ tarafından gelenekselleşen bir anma etkinliği olarak bu yıl 4. kez gerçekleştirildi. Suya hizmet edenler 194. yılında Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i şerif ile anıldı.

194 yıl önce döneminin Su Nazırı Hamid Ağa'nın su yolcuları için vakıf malından ödenek ayırarak başlattığı gelenek çerçevesinde İSKİ Terkos İşletmeleri'nde gerçekleştirilen programa İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, İSKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Adem Esen ve Sıddık Eraslan, Genel Müdür Yardımcıları Recep Hazır, Metin Akbaş, Selami Taşer, Alişan Koyuncu, Cafer Sezgin, çok sayıda yönetici ve İSKİ çalışanları, bölge muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, zaman içinde unutulmaya yüz tutmuş bu geleneği yeniden canlandırmaktan, ihya etmekten mutluluk duydukların ifade ederek "Bütün bu gayretin bir amacı var. Eskinin içinden medeniyetimizi geleceğe taşıyacak bir yeni çıkarmak. Su medeniyetimiz de kemerlerden, çeşmelerden yani sadece taştan inşa edilmiş yapılardan ibaret değil. Dün olduğu gibi bugün de, insanlara su ulaştırmanın bizi ilahi olana, bir anlama ulaştıracağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Suyla ilgili söyleyebilecekleri çok sözlerinin olduğunun altını çizen Turan, "Su en başta, mübarektir. Hayat kaynağıdır, değdiğine can verir. Hayat suyla başlar. Ancak hiçbir kültürde ecdadımızdan miras olan medeniyetimizdeki kadar büyük çağrışımlar barındırmaz. Bir bardak suyun ikram edilişine derin bir dua gizleyen medeniyete sahibiz. Su gibi aziz ol deriz. Böyle bir temenni ile insanın suyun azizliğine yaklaşmasını dileriz. İsteriz ki insan; suyun yüceliğine ulaşsın. Su gibi cömert olsun, can versin, hayat versin ve nihayet aziz olsun" diye konuştu.

Ayrıca programda İSKİ Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Adem Esen de bir konuşma gerçekleştirdi. İSKİ'nin bir asır sonra yeniden canlandırdığı gelenek, Mevlid-i Şerif okunmasının ardından sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İski, 194 Yıllık Bir Geleneği Yaşatmayı Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement