İspanya'da Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer - Son Dakika
Advertorial

İspanya'da Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

Binbir çeşit güzelliği ve tarihiyle birlikte dillere destan olan İspanya gezip görmek için adeta biçilmiş bir kaftandır. İber Yarımadası'nda yer alan bu Akdeniz ülkesi doğal güzellikleriyle de kendisine hayran bırakmaktadır. İlgi çekici yapıları, müzeleri ve moda alanında dünyaya ilham olan başarısı ile İspanya turistlere hafızalara kazınacak bir tatilin kapısını aralamaktadır.

27.06.2022 16:10  Güncelleme: 09:28
İlandır

İspanya'nın en büyük şehri ve başkenti Madrid turistlere olağanüstü bir alışveriş deneyimi yaşatırken ülkenin en meşhur şehirlerinden biri olan Barselona mutlaka görülmesi gereken tarih dolu mekanları ile herkesi kendine hayran bırakmaktadır. İşte tüm bunlar ve çok daha fazlası ile İspanya tatilinden dönmeden mutlaka görülmesi gereken 5 yer!

1- La Sagrada Familia

İspanya'da Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

La Sagrada Familia 1883 yılında Barselona şehrinde ünlü Mimar Antoni Gaudi tarafından tasarlanmıştır. Bu cazibe merkezi listesinin başında yer almaktadır. Bazilika plan tipi ile tasarlanan bu şaheserin inşası ise ne yazık ki günümüzde hala devam etmektedir. UNESCO tarafından koruma altına alınmış olan görkemli La Sagrada Familia'nın iç mimarisi ağaçlı bir ormanda eşsiz bir yürüyüş yapıyormuş hissi veren, dal üzerine yaprak desenli kolonlar ile donatılmıştır. Devasa boyutlarıyla görenleri şaşkına çeviren bu yapı Barselona'da ilk görülmesi gereken yapıtlardan sadece bir tanesidir.

2- Camp Nou Stadyumu

İspanya'da Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

Avrupa'nın en büyük futbol sahası olan Camp Nou Stadyumu özellikle futbol tutkunlarında hayranlık uyandıracak bir ihtişama sahiptir. 99.354 kişilik kapasitesiyle dikkat çeken meşhur stadyum, futbol tarihinde değer gören birçok olaya da ev sahipliği yapmıştır. Dünyanın en iyi takımlarından bir tanesi olan FC Barcelona ev sahibi olduğu tüm maçları Camp Nou Stadyumu'nda oynamaktadır. Bununla birlikte devasa cazibe merkezi UEFA ve FİFA Dünya Kupası maçlarına da ev sahipliği yaparak uluslararası olarak bilinirliğini artırmaktadır.

3- Güell Parkı

İspanya'da Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

Güell Parkı, 1900 yılında ünlü Katalan Mimar Antoni Gaudi tarafından tasarlanmıştır. Modernizmin bir örneği olan bu sevimli şehir parkı, 19. yüzyılın sonlarına doğru bağımsız bir kasaba olarak kullanılmıştır. 60 kişilik olarak tasarlanan cazibe merkezi cıvıl cıvıl renkleriyle adeta masallardan fırlamış bir kasabaya benzemektedir. Çocuklar başta olmak üzere hayranlık ve şaşkınlık uyandıran Güell Parkı aynı zaman mimarı Gaudi'nin de en önemli eseridir. Birçok heykel ve mozaiğe de ev sahipliği yapan park aynı zamanda sanatsal etkinliklerin de oldukça sık yapıldığı bir cazibe merkezidir.

4- Es Cavallet

İspanya'da Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

Es Cavallet, Akdeniz'in sakin ve temiz sularında yüzmek için İspanya'da bulunan en ünlü yerlerden biridir. Bembeyaz kumsalı ile dikkat çeken bu plaj, resmi olarak bir çıplıklar otelidir. Ancak bunun için merkezi bir alan seçilmiştir. Bunun yanı sıra Es Cavallet İspanya'ya bağlı İbiza Adası'nda bulunmaktadır. Uluslararası düzeyde bilinen adada sevimli flamingolar da yaşamaktadır. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Es Cavallet, her yıl 12 milyondan fazla ziyaretçi ağırlamaktadır.

5- Prado Müzesi

İspanya'da Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

Prado Müzesi, 1819 yılında İspanya'nın başkenti Madrid'de açılmış olan bir sanat galerisidir. Günümüzde birçok alanda hizmet veren bu cazibe merkezinin esas kuruluş amacı heykel ve resim alanında bir sanat galerisi olarak hizmet vermektir. Ancak yapı günümüzde hem müze hem de sanat galerisi işlevlerinde kullanılmaktadır. Birçok geçici ve kalıcı sergiye ev sahipliği yapan müzede 5000'den fazla çizim, 2000 baskı ve farklı sanat eserleri bulunmaktadır.

Son Dakika Advertorial İspanya'da Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement