Isparta'da "I. Uluslararası Shakespeare Festivali" - Son Dakika
Güncel

Isparta'da "I. Uluslararası Shakespeare Festivali"

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Isparta Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen "Uluslararası Shakespeare Festivali" sona erdi.

03.05.2018 16:05

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Isparta Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen "Uluslararası Shakespeare Festivali" sona erdi.

Festival komitesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de düzenlenen ilk Shakespeare festivali olma özelliğini taşıyan ve katılımcılara kültür, sanat ve bilim alanlarında etkinlikler sunan festivale sanatseverler ilgi gösterdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Festival Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ömer Şekerci, sanatseverlerin ilgi gösterdiği etkinliğin çok güzel geçtiğini belirtti.

Festival boyunca birçok kültür-sanat etkinliği gerçekleştiğini aktaran Şekerci, "Harika bir festivalin sonuna geldik. Bir tiyatro bilimci olarak genelde tüm dünya için özelde de ülkemiz ve bölgemiz için nitelikli bir iş ortaya koyduğumuza inanıyorum. Bu festivale destek veren tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyorum. Dolu dolu bir program oldu. Şimdiden gelecek festivalin planlamalarına başladık." ifadesini kullandı.

Araştırma Görevlisi Dr. İlker Özçelik ise Shakespeare'in dehasını anlatmaya kelimelerin ve sahnelerin yetmeyeceğini belirtti.

Bu nedenle her yıl dünyanın dört yanında Shakespeare'la ilgili birçok oyunlar düzenlendiğini ifade eden Özçelik,festivalde birçok ilklerin gerçekleştiğini kaydetti.

Özçelik,"I.Uluslararası Shakespeare Festivali tiyatro, konser, sergi, sinema, opera ve bale gibi geniş bir yelpazede çok sayıda kültür sanat etkinliğini bir araya getirdi. Ülkemizin kültür-sanat hayatına önemli bir katkı sağladığını düşündüğümüz festival şüphesiz daha şimdiden dünya Shakespeare festivalleri arasında kendisine önemli bir yer edindi." ifadelerini kullandı.

Festivalin gelecek yıl daha da büyüyeceğini vurgulayan Özçelik, etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Isparta'da 'I. Uluslararası Shakespeare Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement