İsrail'de Koalisyon Arayışları - Son Dakika
Güncel

İsrail'de Koalisyon Arayışları

KUDÜS (AA) – İsrail'de koalisyon arayışlarını sürdüren Başbakan ve Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu'nun, Cumhurbaşkanı Renue Rivlin'den ek süre isteyeceği bildirildi.

19.04.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KUDÜS (AA) – İsrail'de koalisyon arayışlarını sürdüren Başbakan ve Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu'nun, Cumhurbaşkanı Renue Rivlin'den ek süre isteyeceği bildirildi.

İsrail Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Netanyahu, yarın Cumhurbaşkanı Rivlin ile bir araya gelerek, koalisyon kurmak için ek süre isteyecek.

Cumhurbaşkanı Rivlin tarafından koalisyonu kurmakla görevlendirilen Netanyahu'ya tanınan 28 günlük süre cumartesi günü doluyor. İsrail kanunlarına göre koalisyonu kurmakla görevlendirilen isme 14 günlük ek süre tanınabiliyor.

İsrail'de 17 Mart'ta gerçekleştirilen erken genel seçimlerde Başbakan Netanyahu'nun partisi Likud en fazla oyu almıştı. Likud'un 30 koltuk kazandığı seçimde, İşçi Partisi lideri İzak Herzog ve Hatnuah Partisi lideri Tzipi Livni'nin eş başkanlığındaki merkez solu oluşturan "Siyonist Birlik" 24, Birleşik Arap Listesi ise 13 koltuk elde etti.

Hükümetin güvenoyu alması için 61 milletvekilinin oyu gerekiyor. Sandıktan çıkan sonuçlara göre, hiçbir parti tek başına hükümeti kuracak çoğunluğu yakalayamadığı için ülkede koalisyon arayışları sürüyor.

Parti temsilcileriyle istişarelerde bulunan İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, hükümeti kurma görevini Netanyahu'ya vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'de Koalisyon Arayışları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement