İsrail Expo 2020 Dubai'ye Katılacak - Son Dakika
Güncel

İsrail Expo 2020 Dubai'ye Katılacak

İsrail'in, diplomatik ilişkilere sahip olmadığı Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bağlı Dubai emirliğinde düzenlenecek EXPO 2020 Dünya Fuarı'na katılacağı duyuruldu.

25.04.2019 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in, diplomatik ilişkilere sahip olmadığı Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bağlı Dubai emirliğinde düzenlenecek EXPO 2020 Dünya Fuarı'na katılacağı duyuruldu.

İsrail Dışışleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, sağlık, bilgi ve su teknolojileri gibi alanlarda faaliyet gösteren İsrailli firmaların, EXPO 2020 Dubai'ye katılacağı belirtildi.

Başbakan Binyamin Netanyahu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ülkesinin Dubai'deki EXPO 2020'ye katılacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, "Bu, İsrail'in bölgesinde ve dünyadaki artan konumunun bir göstergesi." ifadesini kullandı.

İsrail ile BAE arasında diplomatik ilişkiler bulunmasa da son zamanlarda iki ülke arasında yaşanan yakınlaşma dikkati çekiyor.

Uluslararası Judo Federasyonu tarafından BAE'nin başkent Abu Dabi'de geçen yıl ekim ayında düzenlenen Judo Grand Slam Turnuvası'nda İsrailli sporcuların kendi bayrakları altında yarışmasına izin verilmişti.

İsrailli bir judocunun final maçını kazanması sebebiyle 28 Ekim'de İsrail ulusal marşı, diplomatik ilişkilere sahip olmadığı başkent Abu Dabi'de ilk kez çalınmıştı. Turnuvayı izlemek için Abu Dabi'ye gelen İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev de madalya töreninde yer almıştı.

İsrail İletişim Bakanı Eyüb Kara da 30 Ekim'de Dubai'de düzenlenen telekomünikasyon konferansına katılarak bir konuşma yapmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Expo 2020 Dubai'ye Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement