İsrail'in "Kudüs'ün 28 Mahallesini Batı Şeria'ya Katma" Planı - Son Dakika
Güncel

İsrail'in "Kudüs'ün 28 Mahallesini Batı Şeria'ya Katma" Planı

Filistin Kudüs İşleri Bakanı ve Kudüs Valisi Adnan el-Hüseyni, Kudüs'ün 28 mahallesinin Batı Şeria'ya katılması fikrini "tehlikeli" olarak nitelendirdi.

24.03.2016 21:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Kudüs İşleri Bakanı ve Kudüs Valisi Adnan el-Hüseyni, Kudüs'ün 28 mahallesinin Batı Şeria'ya katılması fikrini "tehlikeli" olarak nitelendirdi.

İsrail'in Kudüs'teki 28 mahalleyi ayrım duvarıyla kentten ayırarak Batı Şeria'ya katması planına ilişkin gazetecilere açıklama yapan Hüseyni, "Bu tehlikeli bir fikirdir ancak uygulamaya da konulamaz. 28 mahallenin ayrım duvarı ve kontrol noktaları aracılığıyla kentten ayrılması çok zor." dedi.

Hüseyni, "Durum sandıklarından daha zor. Halk isyan eder. İş yerlerine, okullara, hastanelere ve ibadethanelere ulaşımın engellenmesine izin vermeyeceklerdir. Bu planın tehlikeli meydan okumalarla karşılaşacağını düşünüyorum. Bu, Kudüs'teki Filistinlileri kapalı bir duvara götürür ve kentteki durumu daha da kızıştırır" diye konuştu.

İsraillilerin Doğu Kudüs'ün bağımsız Filistin devletinin başkenti olmasını istemediklerini belirten Hüseyni, "Bizim açımızdan Filistin devletinin başkenti Doğu Kudüs olmadıkça barış olmaz. 1967 yılından bu yana İsrail'in diğer onlarca planı gibi bu planı da başarısız olacaktır" ifadesini kullandı.

İsrail'de ana muhalefet lideri İzak Herzog, geçen ay, "kentte Yahudi çoğunluğun sağlanması amacıyla" Kudüs'ün 28 mahallesinin Batı Şeria'ya katılmasına ilişkin bir planın olduğundan söz etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in 'Kudüs'ün 28 Mahallesini Batı Şeria'ya Katma' Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement