Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler

Sakarya'da, cuma namazı sonrası bir araya gelen vatandaşlar İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi.

21.07.2017 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da, cuma namazı sonrası bir araya gelen vatandaşlar İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi.

Cuma namazı çıkışı Orhan Camisi önünde toplanan 47 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar, tekbir getirerek Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail'i protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya Şubesi Başkanı Hasan Zengin, yaptığı açıklamada, var olduğu günden beri İslam ülkelerine terör ihraç eden siyonist İsrail'in küstahlığına devam ettiğini söyledi.

İsrail'in geçtiğimiz cuma günü Mescid-i Aksa'da üç Müslüman'ı şehit ettiğini belirten Zengin, İslam'ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın her kapısında sözde İsrail polisi denilen katiller sürüsünü bekleterek, Müslümanları Mescid-i Aksa'ya sokmamak için elinden geleni yaptığına işaret etti.

Mescidin içerisinde ve çevresindeki alanların tarumar edildiğini dile getiren Zengin, "Siyonist İsrail istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmesini yasaklamaktadır. Özellikle üstüne basa basa kendilerini İslam - Müslüman kimliğini öne çıkararak tanıtan sivil toplum kuruluşlarından medya kuruluşlarına birçok yapının uzun bir süredir İsrail'in küstahlıkları konusunda sessiz kalışı ibretliktir. İsrail'in varlığına alışmak, İsrail ile normalleşmeyi kabul etmek, İsrail'in zulmünü görmezden gelmek her Müslüman için bir utanç vesilesidir." ifadelerini kullandı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sakarya Şubesi Başkanı Fatih Yahşi de, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için büyük değer taşıdığını anlattı.

Kudüs'ün yaklaşık yarım asırdır işgal altında olduğunu savunan Yahşi, "İsrail, bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa 'ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Ortaya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa'ya müdahale edilmiş ve İsrail güçleri tarafından kapıları kapatılmıştır. Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama detektörleriyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır.Her zaman olduğu gibi, vicdanları körelmiş Batı Dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur." şeklinde konuştu.

Yahşi, okunan bildiriyle Müslümanlar olarak görevlerini yaptıklarını ve İsrail'i dille uyardıklarını vurgulayarak, "Bizim dilimiz ki gönüllerde dualarla bir olup Allah'ın izniyle zalimlere lanet olarak yağar. Anlamamakta direniyorlar: Biz Allah'tan başka kimseden korkmayız. Bu zulüm devam ederse güçlenmeye devam edip zalimlere kabus oluruz. Kardeşlerimizin canını yakanlar ve İslam düşmanlığı yapanlar her daim enselerinde bizim nefesimizi hissederek korku solurlar." dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar tarafından İsrail bayrağı yakıldı.

Grup, dua edilmesinin ardından dağıldı.

Israil\'in Mescid-i Aksa\'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement