İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Saldırılarına Tepkiler

Sudan makamları, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını görüşmek üzere acil toplantı çağrısı yaptı.

19.09.2015 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sudan makamları, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını görüşmek üzere acil toplantı çağrısı yaptı.

Sudan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail yönetimi ile Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya ve orada namaz kılanlara yönelik saldırılarını dehşetle takip ettik. Tüm Müslümanların ve Arapların birlik olarak Mescid-i Aksa'yı yıkmayı hedefleyen bu barbar saldırıların durdurulması için çalışması gerektirmektedir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, İslam dünyasına, İsrail'in saldırılarına dur denmesi için atılması gereken adımları ve kutsal sayılan mekanların ve değerlerin nasıl korunacağını görüşmek üzere acil toplantı düzenleme çağrısı yapıldığı kaydedildi.

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci, Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin buraya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

İsrail askerleri postallarıyla salı sabahı, Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.

Söz konusu olaylar nedeniyle Kudüs'te ve diğer bölgelerde İsrail polisi ile Filistinliler arasında taşlı sopalı arbede yaşanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement