İsrailli Muhalif Lider Herzog, Abbas'la Görüştü - Son Dakika
Güncel

İsrailli Muhalif Lider Herzog, Abbas'la Görüştü

İsrail parlamentosundaki ana muhalefet lideri İzak Herzog, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'la "Terörle mücadele ve barış süreci için çaba göstermek suretiyle 3. İntifada'nın önlenmesinin gerekliliği üzerinde mutabık kaldık kaldık" dedi.

18.08.2015 18:03

İsrail parlamentosundaki ana muhalefet lideri İzak Herzog, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'la "Terörle mücadele ve barış süreci için çaba göstermek suretiyle 3. İntifada'nın önlenmesinin gerekliliği üzerinde mutabık kaldık kaldık" dedi.

Herzog, Abbas'la Ramallah'taki başkanlık binasında bir araya geldi. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Herzog, "Abbas'la barış süreci ve bölgede yaşanan son gelişmeleri" ele aldıklarını belirtti.

Görüşmede "3. İntifada'nın yaşanmamasının gerekliliğinin" masaya yatırıldığını aktaran Herzog, "Abbas'la, terörle mücadele ve barış süreci için çaba göstermek suretiyle 3. İntifada'nın önlenmesinin gerekliliği üzerinde mutabık kaldık" diye konuştu.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde ise Abbas'ın görüşmede, başkenti Kudüs olan 1967 sınırları dahilinde bir Filistin devletinin kurulmasını öngören uluslararası kararlar uyarınca Filistin tarafının barış sürecine bağlılığını vurguladığına yer verildi.

Haberde, Abbas'ın tüm tarafların üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade ederek, "Müzakereler, işgalin sonlandırılması, barış ve istikrarın yayılması sonucuna götürecek ciddi bir şekilde başlamalı" dediği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrailli Muhalif Lider Herzog, Abbas'la Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement