İşsiz Amca, Yeğenlerine Sahip Çıktı - Son Dakika
Yerel

İşsiz Amca, Yeğenlerine Sahip Çıktı

İşsiz Amca, Yeğenlerine Sahip Çıktı

Erzurum'da sevdiği kıza kavuşamayan 25 yaşındaki Haydar Yıldız'ın gözünü kırpmadan öldürdüğü Hürriyet-Bişar Çavdar çiftinin geride kalan 5 çocuğuna amcaları sahip çıktı.

08.07.2012 13:30

Erzurum'da sevdiği kıza kavuşamayan 25 yaşındaki Haydar Yıldız'ın gözünü kırpmadan öldürdüğü Hürriyet-Bişar Çavdar çiftinin geride kalan 5 çocuğuna amcaları sahip çıktı. Evli iki çocuk babası işsiz Hüsnü Çavdar, "Şimdi 7 çocuğum oldu. Yuvaya gitselerdi dağılırlardı. Önceden bir ekmeği 4'e bölüyorduk şimdi 9'a böleceğiz" dedi

Olay 27 Haziran günü saat 21.30 sıralarında Yakutiye ilçesindeki Şükrüpaşa Mahallesi Pamuk Evler B Blok önünde meydana geldi. İddiaya göre Haydar Yıldız, 21 Haziran günü gönlünü kaptırdığı Songül isimli kızı kaçırdı ve uzaktan akrabaları olan Hürriyet- Bişar Çavdar çiftinin oturduğu Palandöken ilçesine bağlı Kazım Yurdalan Mahallesindeki evine götürdü. Ancak Songül, ertesi sabah erken saatlerde baba evine döndü. Bunun üzerine 27 Haziran akşamı Çavdar çifininin yaşadığı eve gelen Haydar Yıldız, "Kızı ailesinden istemeye gideceğiz" diyerek bir taksi ile Pamuk Evler'e götürdü. Haydar Yıldız genç kızın evde olmadığını görünce çılgına döndü. Yıldız, tüfekle Songül'ün baba evine dönmesinden sorumlu tuttuğu 33 yaşındaki Hürriyet ile 43 yaşındaki kocası Bişar Çavdar'ı vurdu. Her ikisini de öldüren Yıldız, bu kez aynı av tüfekle intihar etti.

Bişar çiftinin beş çocuğundan en büyüğü 15 yaşındaki ibrahim Çavdar, "Ben ve kardeşlerim küçük yaşta anasız, babasız kaldık. Bizi yuvaya vereceklerdi ama amcamın gönlü razı olmadı ve bize sahip çıktı. Bizim tek isteğimiz tüm kardeşler bir arada olmak ve okumak. Hepimiz okumayı çok seviyoruz. Babamın tek hayali okuyup vatana ve millete birer hayırlı evlat olmaktı. Onun bu dileğini yerine getirmek artık bizim boynumuzun borcu oldu" diye konuştu.

Ailesinin geçimini çobanlık yaparak sağlayan ve sağ tarafı felçli olan Hüsnü Çavdar, "Ağabeyim ve hanımı bir tanığıdın karşılıksız aşkın kurbanı oldu. Maddi durumumum iyi değil ama eşim Bahar ile birlmikte karar verip çocukların birbirinden ayrılmaması için onlara sahip çıktık. Önceden bulduğumuz bir ekmeği iki çocuğum eşim ve ben yiyorduk. Şimdi yeğenlerimle birlikte 9 kişi yiyeceğiz. Onlara anasızlık ve babasızlığı yaşatmamaya çalışaçağım" dedi - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşsiz Amca, Yeğenlerine Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement