Plakası çalındığı için notere giden vatandaş neye uğradığını şaşırdı - Son Dakika
Güncel

Plakası çalındığı için notere giden vatandaş neye uğradığını şaşırdı

İstanbul'da motosikletinin plakası çalınan Koray Başpınar, gittiği noterde ölü olarak gözüktüğünü öğrendi. Başpınar, son çare olarak nüfus müdürlüğüne gitti. Nüfus müdürlüğünde ise sağ olarak gözüktüğünü ve yaşadığına dair belge aldığını söyleyen Başpınar, yaşananlar karşısında ne yapacağını şaşırmış durumda.

10.11.2022 14:14  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da yaşayan Koray Başpınar, bir sabah sokağa park ettiği motosikletini paramparça edilmiş halde buldu. Başpınar'ın motosikletini çalamayan hırsızların, motorun plakasını alıp gittikleri anlaşıldı.

NOTERE GİTTİĞİNDE "ÖLÜ" GÖRÜNDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİ

Bunun üzerine plakası çalınan Başpınar, notere başvurarak plakasını yeniden çıkarmak istedi. Ancak görevliler kendisine sistemde "ölü göründüğünü" söyledi. Yaşadığını kanıtlamak için kapı kapı devlet dairelerini dolaşan Başpınar, "Noterde sisteme girdikleri zaman vatandaş ölü olduğu için plaka değişikliği yapılamaz diyor. Trafik şubede yaşıyorum ama noterler birliğinde ölü görünüyorum. İlk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını söylediler" dedi.

NOTER NOTER GEZDİ

Kanal D Ana Haber'in edindiği bilgiye göre Başpınar'ın ilk başvurusu olumsuz yanıtlanırken ikinci başvurusu da aynı şekilde sonuçlandı. "Sistemde hata vardır" düşüncesi ile diğer noterlere de giden Başpınar, "İki noterle görüştüm ilk noter öldüğümü söyledi. İkinci noterde yine sistem üzerinde araç sahibinin ölü olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

Başpınar yaşadığını ispatlamak için bu sefer de nüfus müdürlüğüne gitti. Başpınar nüfus müdürlüğünde ise yaşadığını söyleyerek bunu gösteren belgeyi kendisine verdiklerini söyledi. Talihsiz vatandaş, tüm gelişmelerin ardından elinde bir "ölü görünüyor" bir de "yaşıyor" belgesi ile kara kara ne yapacağını düşünüyor.

Plakası çalındığı için notere giden vatandaş neye uğradığını şaşırdı

Son Dakika Güncel Plakası çalındığı için notere giden vatandaş neye uğradığını şaşırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ali Gültekin: Bizde yaşayan ölü gibi olduk. Sen ölü olduğunu öğrendin, ben yaşadığımı zannediyorum. Ama sen şanslısın resmiyette ikisi bir arada. 73 8 Yanıtla
  • Kzk : Başın sağolsun kardeşim 57 3 Yanıtla
  • Onur Türk: Rahmetli birinin veraset belgesi alınırken kimlik numarası yanlış girilmiştir. Ya da isim soyisim benzerliğinden sistemde öyle gözüküyordur. Veraset ilamı noterden yapılırken bazen böyle sorunlar olabiliyor. Yaşadığına dair nüfus müdürlüğünden aldığı belgeyi noterler birliğine gönderecek sistemden hata düzeltilecek bu kadar basit. Belgeyi alıp medyadan birini çağırıp düzeltilmesini beklemek yerine aldığı belgeyi noterler birliğine dilekçe ile gönderse sorunu çoktan çözülürdü. 40 10 Yanıtla

Advertisement