İstanbul'da Berat Kandili Kutlaması - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Berat Kandili Kutlaması

Eyüp Belediyesi tarafından, yatsı namazından sonra Berat Kandili dolayısıyla özel program düzenlendi

24.06.2013 00:20

Eyüp Belediyesi tarafından, Berat Kandili dolayısıyla yatsı namazından sonra, Eyüp Sultan Camisi'nde özel bir program düzenlendi.

Namaz öncesinde vatandaşlar cami avlusunda ve çevresinde Kur'an-ı Kerim okuyarak, dua etti. Eyüp Sultan Camisi'nin içi ve avluları tamamen doldu. Kandil gecesi dolayısıyla düzenlenen programa vatandaşların büyük ilgi göstermesi nedeniyle, cami çevresinde gerek yaya gerekse taşıt trafiğinde bir hayli yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar serilen hasırlar, beraberlerinde getirdikleri seccadeler ve kağıtlar üzerinde yassı namazlarını kıldı.

Eyüp Belediyesi, kandil programı dolayısıyla caminin dış avlusuna özel bir stant kurdu. Vatandaşların programı daha rahat takip edebilmeleri için, avluya saldalyeler getirildi ve 2 adet dev ekran kuruldu.

Program öncesi konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, vatandaşların kandilini tebrik etti. Eyüp'te bu etkinliklerin geleneksel hale geldiğini ve Ramazan ayında da devam edeceğini belirten Kavuncu, "Buradaki birliktelik ayrı bir sinerji oluşturuyor. Hep birlikte Rabbimize niyaz ederken, bu gücün doruğa çıktığını görüyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Türkiye Kur'an-ı Kerim okuma birincilerinden Fatih İmdat, Kur'an-ı Kerim okudu. Bez-i Sefa İlahi Grubu ilahiler okurken, kurulan özel stantta semazenler de semah gösterisi gerçekleştirdi. Program dualarla bitirildi.

Kandil programına bazı yeni evli gelin ve damatların da katıldığı görüldü. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Berat Kandili Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement