İstanbul'da "Karadeniz Rüzgarı" Esiyor - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da "Karadeniz Rüzgarı" Esiyor

İstanbul'da "Karadeniz Rüzgarı" esiyor 12'nci Karadenizliler Kültür ve Sanat Festivali başladıİSTANBUL - Bu yıl 12.'si düzenlenen Karadeniz Kültür ve Sanat Festivali, İstanbul'da Karadeniz rüzgarı estiriyor.

16.05.2017 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da "Karadeniz Rüzgarı" esiyor

12'nci Karadenizliler Kültür ve Sanat Festivali başladı

İSTANBUL - Bu yıl 12.'si düzenlenen Karadeniz Kültür ve Sanat Festivali, İstanbul'da Karadeniz rüzgarı estiriyor. Memleket hasreti çeken Karadenizliler ve bölge kültürünü yakından tanımak isteyenler renkli görüntülere sahne olan etkinlikte gönüllerince eğleniyor.

İstanbul Karadenizliler Derneği tarafından bu yıl 12.'si düzenlenen "Kültür ve Sanat Festivali" Çağlayan Meydanı'nda başladı. Çağlayan Meydanı'nda Karadeniz kültürüne has imgelerle donatılan alanda başlayan 12'nci Karadenizliler Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışına çok sayıda vatandaş katıldı. "Samimiyeti ve Coşkusu ile Tüm Karadeniz İstanbul'da" başlığı altında düzenlenen festivalin 10 gün süreceği belirtildi. Festival süresince İsmail Türüt, Hülya Polat, Cimilli İbo ve Resul Dindar gibi Karadeniz'in önemli sanatçılarının konserler vererek vatandaşlarla bir araya geleceği öğrenildi. 12. Karadenizliler Kültür ve Sanat Festivali'nin açılış konuşmasını yapan İSKARDER Yönetim Kurulu Başkanı," Biz bu alanı almaya çıktığımızda herkes bir inandı ve güvendi. Bizim şahsımızda sizlere güvendiler ve inandılar. Bu alanda öyle bir eğleneceğiz ki, öyle bir kültür alanına dönüştüreceğiz ki inşallah bu alanın adı bundan sonra samimiyet ve coşku alanı olacak. Tüm Türkiye tek bayrak altında eğlenerek güzel vakit geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek festivalin açılışı gerçekleştirildi. Açılın ardından Çağlayan Meydanı'nı dolduran vatandaşlar Sahil Yılmaz'ın şarkılarına eşlik ederek keyifli dakikalar yaşadı. Vatandaşlar, 10 gün sürecek olan festival boyunca kurulan stantları gezerek Karadeniz kültürüyle tanışma fırsatı bulacak.

İstanbul\'da "Karadeniz Rüzgarı" Esiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul'da 'Karadeniz Rüzgarı' Esiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement