Rachid Taha İstanbul'da Cezayir Fırtınası Estirecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Rachid Taha İstanbul'da Cezayir Fırtınası Estirecek

"Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri 5. Yıl" kapsamında İstanbul Kongre Merkezi'ndeki konser ile Rachid Taha İstanbul'da Cezayir fırtınası estirecek.

01.05.2014 10:26  Güncelleme: 17:24

Rachid Taha, son albümü "Zoom"un dünya turnesinin  Türkiye ayağında yarın İstanbul'da hayranlarıyla buluşacak. 

"Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri 5. Yıl" kapsamında İstanbul Kongre Merkezi'ndeki konser ile Taha İstanbul'da Cezayir fırtınası estirecek.

Dünya medyasında "Cezayir'in Johnny Cash'e cevabı" olarak anılan Rachid Taha, isyankar punk ve rai müziklerini harmanlayan sıra dışı bir isim olarak biliniyor. 1997 yılında single olarak piyasaya sürdüğü "Ya Rayah" şarkısıyla Türkiye de dahil olmak üzere, dünya çapında büyük bir üne kavuşan Taha, 1999 yılında Khaled ve Faudel ile verdiği konserde seslendirdiği "Abdel Kader" şarkısıyla dünya çapında ilgi gördü.

Polonyalı ünlü besteci ve kompozitör Zbigniew Preisner, Avustralyalı şarkıcı, besteci ve aranjör Lisa Gerrard ile 8 Mayıs'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde sahne alacak.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, yarın Lütfi Kırdar Anadolu Auditoriumu'nda konser verecek.

Şef Lukasz Borowicz yönetimindeki orkestraya, akordeonda Richard Galliano eşlik edecek. Konserde, Antonio Lucio Vivaldi'nin "Dört Mevsim" ile Dmitri Shostakovich'in "Senfoni No. 7" isimli eserleri yorumlanacak.

Bas gitarın Bach'ı olarak tanınan Victor Lemonte Wooten, 4 Mayıs'ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda hayranlarıyla buluşacak. 

Bas gitar konusunda akla ilk gelen isimlerden Amerikalı bas gitarist Wooten, dört telli tek bir bas gitarla çok sesli orkestra tadında eserler üretiyor. 5 kez Grammy ödülü alan Wooten'a sahnede, klavyede Karlton Taylor, davulda Derico Watson ve gitarda kardeşi Regi Wooten eşlik edecek. Victor Lemonte Wooten, Bass Player dergisi tarafından 3 kez "dünyanın en iyi bas gitaristi" seçilerek dünyada bu unvanı birden fazla alan ilk kişi oldu.

Franz Liszt'in "Macar Rapsodileri" isimli eserinin tamamı, yarın ve 3 Mayıs'ta CRR Konser Salonu'nda seslendirilecek.

Müzik tarihinin ünlü virtüözü Liszt'in ülkesinin halk ezgilerinden ve Roman (çigan) müziklerinden esinlenerek yazdığı eserini, Macaristanlı piyano virtüözleri Gabor Csalog, Jozsef Balog ve Fülöp Ranki ile Türkiye'den Emre Şen yorumlayacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Rachid Taha İstanbul'da Cezayir Fırtınası Estirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement