İstanbul'da olta atan balıkçının ağına takıldı! Gizemli pembe cisim tedirgin etti - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da olta atan balıkçının ağına takıldı! Gizemli pembe cisim tedirgin etti

İstanbul Pendik'te olta atan birçok balıkçının ağına, pembe renkteki yapışkan bir madde takıldı. Ne olduğu henüz belirlenemeyen yapışkan, balıkçılar arasında tedirginliğe sebep oldu.

12.10.2021 11:13  Güncelleme: 11:32

Pendik'te sabah saatlerinde balık tutmak için olta atan balıkçılar, daha önce hiç yaşamadıkları bir olayla karşılaştı. Balıkçıların denizden çektikleri oltalara, pembe ve yapışkan bir cisim bulaştı. Ne olduğu henüz bilinmeyen cismin zehir ve benzeri gibi bir madde olmasından korkuluyor.

TEMİZLEMEKTE GÜÇLÜK ÇEKTİLER

Hobi olarak balıkçılık yapan bir grup, balıkçı oltalarına takılan maddeyi görünce neye uğradığını şaşırdı. Denize atılan oltaya balık yerine pembe renkli yapışkan madde takıldı. Balıkçılar oltalarına takılan yapışkan maddeyi oltadan temizlemekte güçlük çekti. Balıkçılar, daha öncesinde oltalarına bu maddenin takılmadığını ifade ederek şaşkın olduklarını dile getirdi. Oltasına takılan yapışkan maddeyi görünce şaşkınlık yaşayan balıkçının, "Pendik açıklarında denizin içerisinde misinamıza ve kurşunlarımıza bugüne kadar hiç rastlamadığımız garip şeyler bulaşmaya başladı" dediği gözlendi.

İstanbul'da olta atan birçok balıkçının ağına takıldı! Gizemli cisim tedirginlik yarattı

"MÜSİLAJ İLE ALAKALI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Konu hakkında konuşan balıkçı Serkan Koç, "Biz müsilaj ile alakalı bir şey olduğunu zannediyoruz. Arkadaşların oltalarına, bizim oltalarımıza, fır döndülerin aralarına yapışkan gibi bir madde yapıştı. Ama ne olduğunu tam olarak bilemiyoruz. Müsilajı da elimle kontrol etmiştim, bu daha katı. Yani elinize geldiği zaman yapışıp kalıyor. Bazı arkadaşların bazılarının ve konuştuğum 3,4 kişinin de oltalarına takıldığını gördük" dedi.

İstanbul'da olta atan birçok balıkçının ağına takıldı! Gizemli cisim tedirginlik yarattı

"HAYATIMDA İLK DEFA GÖRDÜM"

Maddeye ilk defa cuma günü denk geldiklerini söyleyen Koç, "Hep oltalara geliyordu. Oltalardan çıkarttığımızda elimize aldığımız zaman farklı tuhaf bir şey. Deniz anası mı diyeyim, yoksa müsilaj ile alakalı mı diyeyim, öyle bir şeydi. Ben 20 yıldan beri balıkçıyım. Yani olta balıkçılığı yapıyoruz. Buradaki arkadaşların çoğu da olta balıkçısı. İlk defa böyle bir şey gördüm. Ele dokunduğun zaman çok yapışkan bir maddeymiş gibi geliyor. Denizanası mı? Yoksa başka bir şey mi? Gerçi deniz anası o kadar elde kalmıyor da bunda çok büyük sıkıntılar olacağını zannediyorum. Balığa çıktığımızda açıklarda dolaşırken genellikle oltalarımızın, klips taraflarına sarıyor ve çıkmasını da zorlaştırıyor" diye konuştu.

İstanbul'da olta atan birçok balıkçının ağına takıldı! Gizemli cisim tedirginlik yarattı
İstanbul\'da olta atan balıkçının ağına takıldı! Gizemli pembe cisim tedirgin etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da olta atan balıkçının ağına takıldı! Gizemli pembe cisim tedirgin etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • dopdogrucudavutt : Denizdeki ısırılma vakaları bu sene had safhaya ulaştı.. denizlere huzur bozucu müdahaleler yapıyorlar maalesef. İnsanların uyanması gerek ama geçim sıkıntısından kafalarını kaldıracak hali bırakılmıyor insanlığın. Allah'a karşı savaş açan güçler yurdumuzun florası bitki örtüsü ve güzelliklerini hedef almış durumdalar 157 29 Yanıtla
  • Murat Adıyaman: Ekrum yapar bunlardan ders alın 40 41 Yanıtla
  • Mehmet Varnalı: Senelerce deniz patlıcanlarını dalgıçlara toplatarak italya ve fransa ya sata sata deniz dipleri oksijensiz ne hale geldihi ortada birde temizlik yapıcaz adı altında kimbilir ne tip kimyasal kullanıp tamamen derin dipler rezil oldu marmara ege akdeniz de 43 10 Yanıtla
  • Tc Inanç Tuntaş: Ben de boğaz çocuğuyum yaşım 52 canakkale ecabat a tasindim ve denizde inanilmaz bir seyler var oltamda salya gibi siyah butun midyeler olmus balik lar yok kotu bir durum var pembe hic karsilas madigimiz seylee daha neler olacak bilemiyorum kotu 44 8 Yanıtla

Advertisement