İstanbul'daki "Askeri Casusluk Davası"Nda Bilirkişi Raporu Bekleniyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki "Askeri Casusluk Davası"Nda Bilirkişi Raporu Bekleniyor

Anayasa Mahkemesi'nin "İstanbul Askeri Casusluk" davasıyla ilgili verdiği 'Hak ihlali' kararının ardından 44 sanığın yeniden yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

06.11.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi'nin "İstanbul Askeri Casusluk" davasıyla ilgili verdiği 'Hak ihlali' kararının ardından 44 sanığın yeniden yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

5 AYDIR BEKLENEN BİLİRKİŞİ RAPORU

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 3. duruşmaya aralarında emekli Albay İbrahim Sezer'in de bulunduğu 19 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulundu. Dava kapsamında mahkeme 5 ay önce, tüm dijital materyallerin Adli Bilişim Raporunun alınması için Adli Tıp Kurumu'na yazı yazılmasına karar vermişti. Mahkeme başkanı Selçuk Kaya bilirkişi raporunun henüz mahkemeye ulaşmadığını belirtti.

SAHTECİLİKLERE İLİŞKİN SUÇ DUYURUSU

Duruşmada söz alan Deniz Kurmay Albay Mehmet Koray Eryaşa, dava kapsamında sahte deliller düzenleyen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmasını talep ederek hazırladığı suç duyurusu dilekçesini mahkemeye sundu. Deniz subayı olarak görev yaptığını belirten Eryaşa, "Yasaklanmış bilgileri temin etmekle suçlanıyorum. Ancak Genelkurmay Başkanlığı'na yazdığım yazı üzerine gizli belgelere erişim hakkına sahip olduğuma dair bir cevap geldi, bu belgeyi dosyaya sunuyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu'ndan bilirkişi raporunun gelmesinin beklenmesine karar verdi. Duruşma 29 Ocak 2016 tarihine ertelendi.

DURUŞMALAR ERTELENDİ

Öte yandan İstanbul Askeri Casusluk davasında aldıkları mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 14 sanığın yargılandığı davada ise, 'ana dava' için beklenen bilirkişi raporunun bu dava dosyası için de geçerli olan delillere ilişkin olduğu belirtilerek raporun gelmesinin beklendiği belirtildi. İki dava hakkında yapılan birleştirme talepleri reddedilirken davalar aynı güne ertelendi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 'Askeri Casusluk Davası'Nda Bilirkişi Raporu Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement