İstanbul Modern, Türk Sinemasının 100. Yılını Kutluyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul Modern, Türk Sinemasının 100. Yılını Kutluyor

İstanbul Modern, kuruluşunun 10. yılında Türk sinemasının 100.yıldönümüne ithafen "Yüzyıllık Aşk: Türkiye'de Sinema ve Seyirci İlişkisi" başlıklı bir sergi sunuyor.

24.09.2014 15:41

Sinemayı yaşatan unsur olarak seyirciye odaklanan "Yüzyıllık Aşk" sergisi, sinemanın seyirciyle buluşma anlarına, bu buluşmanın yarattığı şaşırtıcı ve büyülü kolektif ve kişisel dünyalara yer veriyor. "İstanbul Kalkınma Ajansı 2014 yılı Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı" kapsamında desteklenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleşen bu araştırma sergisi, ülkemizde ilk kez düzenleniyor.

Türk Tuborg A.Ş.'nin de katkı sağladığı sergi, Türkiye coğrafyasında seyircinin bakışından sinema olgusunu değerlendirmeyi amaçlıyor.İstanbul Modern Sinema'nın kavramsal çerçevesini belirlediği, 25 Eylül ile 4 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan serginin küratörlüğünü İstanbul Modern Sinema Yöneticisi Müge Turan ve araştırmacı yazar Gökhan Akçura üstleniyor.

"Yüzyıllık Aşk" sergisi sinema tarihimizde seyirciye dair yazılı ve görsel arşiv malzemesini dijital platforma aktararak, kaynakları iyi korunmamış ve kişisel çabalarla yaşatılmaya çalışılmış bir tarihin belleğini görünür kılmaya çalışıyor. Serginin basın toplantısına İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, İstanbul Modern Direktörü Levent Çalıkoğlu, sergi küratörleri Müge Turan ve Gökhan Akçura katıldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul Modern, Türk Sinemasının 100. Yılını Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement