İşte Mutlu Birlikteliklerin Sırrı - Son Dakika
Sağlık

İşte Mutlu Birlikteliklerin Sırrı

İlişkilerde mutluluğu yakalamak için doğru yaklaşımları bilmekten öteye geçin ve uygulayın... İşte mutluluğun denklemi!

20.06.2012 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ben de koşulsuz, mutlu, keyifli, huzur dolu bir birliktelik yaşamak istiyorum ama bunu başaramıyorum ya da her seferinde hep aynı sorunlarla karşılaşıyorum" diyorsanız henüz fark edemediğiniz ve yanlış yaptığınız bir şeyler var demektir. İşte size hepimizin duyduğu bildiği ama kimimizin henüz içselleştiremediği "bilinen sır"lar!

Hepimiz ilişkilerimizde, evliliklerimizde hep mutlu olmak isteriz. Dahası, mutluluğumuzun daim olmasını bekleriz. Buraya kadar her şey tamam Bunun nasıl sağlanacağına dair kulaktan dolma birçok kalıp duyuyoruz. Aslında bunun belli bir formülü ya da denklemi yok!

Yani mutlu birliktelik/evlilik = sevgi + şefkat + sadakat + aşk + cinsellik + anlayış + özveri + empati + gibi artık hepimizin ezberlediği bu kalıpların çok daha ötesinde bir olgu

Bu öğretilmiş formüller iyi, güzel, hoş da önemli olan tüm bunları bilmek değil, bu bilgileri içselleştirmek ve hayata geçirebilmek. Örneğin sigara içmenin sağlığa ne kadar zararlı olduğunu hepimiz çok iyi biliriz. Ama bunu bilmemize rağmen sigara içiyorsak bu bilgiyi bilmemiz anlamını yitirir.

O halde hemen bugün, hatta şimdi önereceğim uygulamaları (en azından bir ya da ikisini) eyleme dönüştürelim. Hepsini bir güne sığdırmaya çalışmayın. Vakit çok, eylem çok

İşte eylemler;

Beklemeyin, siz yapın

Her şeyden önce karşınızdaki insandan hiçbir şey beklemeyin. Evet, yanlış duymadınız. Beklentiler insanı yorar, üzer bazen de derin hayal kırıklıkları yaratır. Sadece sevginizi koşulsuz verin ve arkanıza göz ucuyla dahi bakmayın. Siz "seni seviyorum", "seni özledim" dediniz ya da büyük bir heyecanla ona bir sürpriz yaptınız. Ama o cevap vermedi ya da sürprizinize hiç tepki vermedi. üzülmeyin, bunu dert etmeyin. Karşılık beklemediğinizi gördüğünde bakın neler olacak hayatınızda. Ne kadar az beklenti, o kadar çok mutluluk

Şu anda karşı taraftan beklediğiniz her neyse hemen onu yapın. Örneğin aramasını istiyorsanız siz arayın, size hoş bir sürpriz yapmasını istiyorsanız siz onu mutlu edecek bir sürpriz yapın. Bir düşünün bakalım şu an onu ne mutlu ederdi? ve hemen harekete geçin. Aklınızda olsun birini mutlu etmek, mutlu olmanın temelidir. (Beklentiyi ortadan kaldırmak için ilk eylem)

Değiştirmeyin, değişin

Karşınızdaki insanın beğenmediğiniz yönlerini değiştirmek ya da değişmesini beklemek yerine, işe kendinizi değiştirerek başlayın. çünkü bir başkasında beğenmediğimiz her ne ise aynı şey aslında sizde de vardır. Bu değişmez bir gerçek. O halde değişim sizinle başlar. Siz değiştiğinizde tüm dünya değişir. Hadi değişmeye başlayın o halde.

Kısıtlamayın, özgür bırakın

Kısıtlamaya çalışmak yerine güvenin ve özgür bırakın. çünkü kısıtlamak, kıskanmak, güvenmemek "öz" ün değil, egonun yarattığı bir duygudur. Güvendiğinizde ve özgür bıraktığınızda eğer başka bir yerde ve başka biriyle mutlu oluyorsa onu engellemeye çalışmamalısınız. Sevmek aynı zamanda karşınızdaki insanın mutlu olma hakkına saygı duymak ve buna izin vermektir.

Kızmayın, anlamaya çalışın

Hoşunuza gitmeyen bir davranışla karşılaştığınızda kızmak, bağırmak, hemen tepki göstermek yerine onu anlamaya çalışın. Davranışının arkasında bunu hangi duyguyla yaptığını fark ettiğinizde tepki göstermek yerine bir süre sonra gülümseyerek onu anlamaya başladığınızı göreceksiniz.

Saygı gösterin

Birbirinizin "yaşam alan"larına saygı ve anlayış gösterin. Bunu açıklamak yerine Sevgili Halil Cibran'ın o muhteşem anlatımını sizlerle paylaşmak istiyorum;

"Siz birliktelik için doğmuşsunuz. ölüm meleğinin beyaz kanatları sizi ayırana kadar ayrılmayacaksınız. Tanrı'nın sessiz tanıklığında bile beraber olacaksınız, ama birlikteliğinizde mesafeler bırakın; bırakın ki, cennetin rüzgarları aranızda dans edebilsin

Kaynak: Hastane.com.tr

Son Dakika Sağlık İşte Mutlu Birlikteliklerin Sırrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş Felaketinde Bacak Kaybeden Murat Akkoç, Yeni Proteziyle Yürüyebiliyor
    09:44 Kahramanmaraş Felaketinde Bacak Kaybeden Murat Akkoç, Yeni Proteziyle Yürüyebiliyor

    Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde enkaz altında bir bacağını kaybeden Murat Akkoç, İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan İrade Adımları Derneği tarafından ücretsiz olarak protez bacak takılarak fiziki tedavisi yapıldı. Kaybettiği bacağına protez takılan Akkoç, artık yürüyebiliyor.

  • Erzincan'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2023 yılında 274 bin 873 çağrı geldi
    09:33 Erzincan'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2023 yılında 274 bin 873 çağrı geldi

    Erzincan'da bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne 2023 yılında toplam 274 bin 873 çağrı yapıldığı açıklandı. Bu çağrıların yüzde 15,58'i asılsız ihbar olarak kaydedildi. Müdür Metin Kuleli, asılsız ihbarların suç olduğunu ve cezalarının uygulandığını belirtti. Ayrıca vatandaşlardan yanlış yerlere çağrı yapmamaları ve asılsız ihbarlarla çağrı merkezini meşgul etmemeleri ricasında bulundu.

  • Bacağı Kesilen İbrahim, Tedavi İçin Uzun Yolculuklar Yapıyor
    09:23 Bacağı Kesilen İbrahim, Tedavi İçin Uzun Yolculuklar Yapıyor

    Kemik kanseri nedeniyle bir bacağı kesilen İbrahim, tedavi olabilmek için saatlerce yolculuk yapmak zorunda kalıyor. İbrahim ve ailesi, Denizli'de tedavi olmak istiyor ve yetkililerden yardım bekliyor.

  • Kayseri'de kurusıkı tabanca oyunu faciayla sonuçlandı
    23:55 Kayseri'de kurusıkı tabanca oyunu faciayla sonuçlandı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, oynadıkları kurusıkı tabancanın ateş alması sonucu yaralanan 2 çocuk hastaneye kaldırıldı. Yavuzlar Mahallesi İmar Sokak'ta, C.A. (16) ve arkadaşı O.D. (16) bahçede kurusıkı tabanca ile oynarken silah ateş aldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı çocuklar, ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.


Advertisement