İşte Türkiye'nin En Zengini - Son Dakika
Ekonomi

İşte Türkiye'nin En Zengini

İşte Türkiye\'nin En Zengini

İş ve ekonomi dergisi Forbes "En Zengin 100 Türk" listesini yayınladı.

28.02.2013 10:56  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Forbes'ın "En zengin 100 Türk"sıralamasına göre, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk 3 milyar 400 milyon dolarlık servetiyle ilk kez listede birinci sırada yer aldı. Şahenk geçen seneki listede 2.6 milyar dolar ile dördüncü sıradaydı.

Listede Koç Holding'den Semahat Arsel 3 milyar 200 milyon dolarlık servetiyle ikinci, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin 3 milyar 100 milyon dolar ile üçüncü oldu.

Sıralamada Doğuş Holding'ten Filiz Şahenk 3 Milyar dolarlık servetiyle beşinci sırada yer alırken, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç 2 milyar 900 milyon dolarlık servetiyle altıncı sırada yer aldı.

4. SIRADAN ZİRVEYE YÜKSELDİ

Ferit Şahenk, 1964 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Üniversite eğitimi için Boston College'ı geçen Şahenk, 1987 yılında, Pazarlama ve İnsan Kaynakları bölümünden mezun oldu.

1991 yılında, Garanti Menkul Kıymetler Şirketi'ni kurdu. 1994 yılına gelindiğinde, Garanti, Türkiye'deki en büyük menkul kıymetler şirketi haline gelmişti. Garanti Menkul Kıymetler Şirketi, 1994 yılında Doğuş Grubu'nun yatırım bankası haline geldi ve yeni kurulan bu bankanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na Ferit Şahenk getirildi.

1990-1997 yılları arasında Doğuş Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu başkanlığı yapan Şahenk, 2001 yılının nisan ayında, kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman babası Ayhan Şahenk'in yerine, henüz 37 yaşındayken Doğuş Holding'in başına getirildi.

Şahenk, Doğuş Holding çatısı altında çalışan 20.000'den fazla insanın da işvereni konumundadır. Diana Şahenk ile evli olan başarılı iş adamının, Defne adında bir kız çocuğu bulunmaktadır.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İşte Türkiye'nin En Zengini - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement