İstiklal Marşı'nı 'Engelsiz' Okudular - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nı 'Engelsiz' Okudular

İstiklal Marşı\'nı \'Engelsiz\' Okudular

İstiklal Marşı'nın kabulünün 92'nci yılında, İstiklal Marşı'nı en güzel okuyan engelliler ödüllendirildi.

11.03.2013 17:20

İstiklal Marşı'nın kabulünün 92'nci yılında, İstiklal Marşı'nı en güzel okuyan engelliler ödüllendirildi. Engellilerin İstiklal Marşı'nı coşkuyla okuması, izleyenleri gözyaşlarına boğdu.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 92'nci yılı nedeniyle, milli şair Mehmet Akif Ersoy'u anmak amacıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ile Bağcılar Belediyesi'nin birlikte düzenlediği "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma" yarışmasında, İstiklal Marşı'nı en güzel okuyan engelliler ödüllendirildi.

Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve Müzesi'nde gerçekleştirilen törende; görme, konuşma-işitme, ortopedik, otistik ve zihinsel engelliler, kategorilerinde İstiklal Marşı'nı en iyi okuyarak ödül almayı hak etti. Tören, işitme engellilerin İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okumasıyla başladı. İşitme engellilerin işaret diliyle okuduğu İstiklal Marşı, konuklardan büyük alkış aldı. Ardından sahne alan Büyükçekmece Engelliler Merkezi'nden bir grup engelli, çaldıkları enstrümanlarıyla 'Yemen', 'Ah bir ataş ver' gibi kahramanlık türkülerini en güzel şekilde okudu. İBB Kağıthane Engelliler Merkezi'nden yarışmaya katılan bir grup engelli ise, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı kaleme alma sürecini, yaptıkları tiyatro gösterisiyle anlattı.

"ENGELLİLER İNSANCA YAŞAYABİLECEĞİ STANDARDA KAVUŞTU"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yapılan çalışmaların neticesinde engellilerin hak ettikleri statüye kavuştuklarını belirterek, "Her biri kendi hünerine göre, İstiklal Marşı'nı, şehit kanlarıyla sulanmış cennet vatanımızı, al bayrağımızı çok güzel ifade ettiler. Şu anda 5 katlı bir rehabilitasyon merkezimiz var ve engelliler sarayımızla da taçlandı. Daha düne kadar Türkiye'de ve dünyanın birçok yerinde nerede dilenci ve mafya varsa engelliydi. Filmlerde bunu oynatıyorlardı. İstanbul'da artık dilencilik yapan bir engelliye rastlıyor musunuz? Türkiye'de yok Allah'a şükür. Çünkü o da insanca yaşayabileceği bir standarda kavuşmuş oldu" dedi.

İBB Engelliler Müdürü Bekir Köksal ise yaptığı konuşmada, "Temel sıkıntımız toplumda bir farkındalık, engelliye bakıştaki bir eksiklik. Biz de bu amaçla engellilerin hayatın her alanında yer alması için sadece istihdam, ulaşım ve eğitim gibi değil; kültürde, sanatta engellileri hayata katmayı çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren engelli yarışmacılar, İstiklal Marşı'nı en güzel şekilde okuyarak, hayatta hiçbir engelin olmayacağının mesajını verdi. Engellilerin İstiklal Marşı'nı okuması sırasında, salonda bulunanlar gözyaşlarına boğuldu.

GÖRME ENGELLİ BEKİR'E ÖZEL YAZILIMLI LAPTOP HEDİYE EDİLDİ

Yarışma sonucunda işitme engelliler - işaret dili grubunda Fatmanur Kaylan, işitme engelliler sesli okuma grubunda Ceydanur Belçin, görme engelliler grubunda Bekir Bera Aydın, otistik engelliler grubunda Ahmet Aslantürk, ortopedik engelliler grubunda Zehra Tezcan, zihinsel engelliler grubunda Emrah Erdem birincilik ödülünü almaya hak kazanırken, ortopedik engelli Senem Ünal da jüri özel ödülünü aldı. Yarışmada ilk 3'e girenlerden birinciye laptop, ikinciye notebook ve üçüncüye ise fotoğraf makinesi hediye edildi. Ödülleri, Başkan Çağırıcı ve beraberindeki protokol üyeleri takdim etti.

Jüri özel ödülüne layık görülen Senem Ünal, duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Yoğun bir duygu yaşadım, hissedilmez. Katıldım ve kazandım. Ama hiç umudum yoktu" derken, görme engelliler kategorisinde birinciliğe hak kazanan Bekir Bera Aydın ise, yarışmaya çok çalışmadığını belirterek, "Tabii yine evde provaları aldım" dedi. Bekir'e, özel yazılımlı bir laptop hediye edildi.

Tören, yarışmacılar ve konukların İstiklal Marşı'nı okumasıyla sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement