İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. Yıl Dönümü

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı dizelerin, Türk milletinin kahramanlığını, eşsiz mücadelesini, azmini ve cesaretini ölümsüzleştirdiğini belirtti.

11.03.2013 15:25

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı dizelerin, Türk milletinin kahramanlığını, eşsiz mücadelesini, azmini ve cesaretini ölümsüzleştirdiğini belirtti.

Güzeloğlu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk önderliğinde adeta küllerinden yeniden doğan Türk Milleti'nin bağımsızlık aşkını, hür yaşama kararlılığını tüm dünyaya en güçlü biçimde gösterdiğini ifade etti.

İstiklal Marşı'nın, Türk Milleti'nin tarihi şahlanışının, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıt olduğunu belirten Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı dizeler, milletimizin kahramanlığını, eşsiz mücadelesini, azmini ve cesaretini ölümsüzleştirmiştir. İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen Ersoy, İstiklal Marşı'yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuştur. Mehmet Akif Ersoy, halkımızın gönül ve ruh dünyasını öylesine çarpıcı bir şekilde hitap etmiştir ki, İstiklal Marşımız onun kaleminden çıkarak yüce milletimize mal olmuştur. Yüksek ahlak sahibi, mütevazı ve ilkeli, entelektüel kapasitesi son derece yüksek, toplum için yazan, şiiri şiir yapan özelliklerden vazgeçmeyen, Türkçe'nin bütün inceliklerini ustalıkla kullanan, yaşadığı dünyanın farkında bir şair olarak Mehmet Akif Ersoy, tüm çalışmaları ile bir milli şairdir."

Muhabir: Mustafa Çiftçi

Yayıncı: Ali Güreli - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement