İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı

Alaplı ve Ereğli ilçelerinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

12.03.2018 15:00

Alaplı ve Ereğli ilçelerinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Merkez Ortaokulu Kültür Salonu düzenlenen programda, Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan oratoryo sergilenmesinin ardından şiirler okundu.

Programda gün dolayısıyla düzenlenen şiir, resim, kompozisyon yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.

Ereğli

Ereğli ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince program düzenlendi.

Okul Müdürü İhsan Gökçe Kaya, Erdemir Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 20. asırın en nadide şairlerinden Mehmet Akif Ersoy'un, "Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır." diyerek İstiklal Marşı'nı yazdığını söyledi.

"İstiklal ve Gençlik" konulu tiyatro, şiir, kompozisyon ve resim alanında düzenlenen yarışmalarda birinci olanlara ödüllerinin de verildiği programa, Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, resmi daire müdürleri, askeri erkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement