İtfaiye Müdürü Nihat Helvacı: Kütahya'da 14 Araç ve 62 Personelle Hizmet Veriyoruz - Son Dakika
Yerel

İtfaiye Müdürü Nihat Helvacı: Kütahya'da 14 Araç ve 62 Personelle Hizmet Veriyoruz

İtfaiye Müdürü Nihat Helvacı: Kütahya\'da 14 Araç ve 62 Personelle Hizmet Veriyoruz

İtfaiye Haftası nedeniyle Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürü Nihat Helvacı ile itfaiye personeli, Vali Şerif Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

29.09.2015 13:51

İtfaiye Haftası nedeniyle Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürü Nihat Helvacı ile itfaiye personeli, Vali Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Çalışmalar hakkında Vali Yılmaz'a bilgiler veren Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürü Nihat Helvacı, "14 araç, 62 personelle hizmet veriyoruz. Personelimiz 24/48 çalışıyor. Her ekip 14 kişiden oluşuyor" dedi.

Geçtiğimiz günlerde çıkan yangında görev esnasında hayatını kaybeden itfaiye personeli Ömer Türk'ün ailesine ve meslektaşlarına başsağlığı dileyen Vali Şerif Yılmaz, eğitime dikkat çekti ve toplumsal bilinçlenmenin sağlanması gerektiğini kaydetti. Yılmaz, "İtfaiyecilik zor bir meslek. İnsanın evi, eşyası, ciğeri belki evladı, ailesi yanıyor. Çare olarak da bir sen bir de Allah var. Tabi oraya müdahale ederken de kendi can güvenliğini almak zorundasın. İnsanların her türlü davranışı gösterebileceği bir ortam. Çok hassas bir görev. Toplumda bilinçlenme ne kadar olsa da Kütahya'nın tarihi mekanlarında olası bir yangın esnasında bilinçsiz parklar yüzünden müdahalede sıkıntılar olabiliyor. Otoparklar yapılıyor, ancak boş kalıyor. Herkes kapısının önüne koymaya çalışıyor. Olası bir durumda müdahalede yine sıkıntılar yaşanıyor. Eğitim şart ve toplumsal bilinç oluşturulmalı. Fahri itfaiyecilik bu noktada önemli bir uygulama. Yangınla ilgili müdahalede kapanan beldelerdeki araçları ilçelere verdim. Belediyenin sorumluluk dışında kalan alanlarda Özel İdareyle yapılan işbirliği protokolüyle beraber sıkıntıyı çözdük. Yangına ilk müdahaleyle ilgili köylere su tankerleri verdik. Bunları Merkez'de de yapmalıyız. Anız yakması azaldı, haliyle anızdan ormana sıçrama da azaldı. Bu gerek İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'nün, diğer kurum ve kuruluşların bizzat yerinde anlatıp, konuşması ve görüşmesi sonucu oldu. Bu bilinçlenme orman yangınlarını azaltıyor. Yangın başladıktan sonra kurtarmak çok zor. Başlamadan önlenmesi en büyük arzumuz bu yüzden de en kısa sürede ulaşılması gerekiyor" diye konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İtfaiye Müdürü Nihat Helvacı: Kütahya'da 14 Araç ve 62 Personelle Hizmet Veriyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement