İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi Tebliği - Son Dakika
Ekonomi

İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi Tebliği

İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi Tebliği

Çin menşeli "diğer çapa makineleri" için damping soruşturması açılmasına karar verildi.

26.03.2014 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin menşeli "diğer çapa makineleri" için damping soruşturması açılmasına karar verildi.

Ekonomi Bakanlığının İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğde, ithalatta haksız rekabetin önlenmesi hakkında mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılan damping soruşturması başvurusu ile bu başvuruya ilişkin olarak mevzuat kapsamında yapılan değerlendirmenin sonuçları yer aldı.

Buna göre, Anadolu Motor Üretim ve Pazarlama AŞ, Taral Tarım Makine ve Aletleri AŞ ve Yağmur Tarım Makinaları San ve Tic AŞ tarafından yapılan başvuruda, Çin Halk Cumhuriyeti menşeli "diğer çapa makineleri"nin dampingli fiyatlarla ithal edildiği ve bu durumdan dolayı zarara uğradıkları gerekçesiyle söz konusu ülke menşeli ürüne yönelik bir damping soruşturması açılması talep edildi.

Yapılan inceleme sonucunda; İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunca, Çin menşeli söz konusu madde için damping soruşturması açılmasına karar verildi.

Öte yandan, SASA Polyester Sanayi Anonim Şirketi AŞ tarafından yapılan ve Ertona Tekstil Plastik Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret AŞ, Ritaş Kimya ve Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, Yılmaz Ambalaj Atıkları Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, E.U.R.O. Fiber Tekstil Plastik Elyaf Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Baypak Tekstil Elyaf ve Tekstil Limited Şirketi ile Uğur Geri Dönüşüm ve Elyaf Sanayi ve Limited Şirketi tarafından desteklenen başvuruda; Çin Tayvanı, Hindistan ve Tayland menşeli "poliesterlerden sentetik devamsız lifler"in ithalinde halen uygulanan dampinge karşı önlemlerin sona ermesinin damping ve zararın devamına veya yeniden tekrarına yol açacağı gerekçesiyle bir nihai gözden geçirme soruşturması açılması talep edildi.

İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunca Çin Tayvanı, Hindistan ve Tayland menşeli söz konusu ürün için nihai gözden geçirme soruşturması açılmasına karar verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi Tebliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement