İTO, Meslek Örgütlerini Avrupa'daki Şemsiye Örgütlere Üye Olmaya Çağırdı - Son Dakika
Ekonomi

İTO, Meslek Örgütlerini Avrupa'daki Şemsiye Örgütlere Üye Olmaya Çağırdı

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye'deki Meslek Örgütlerine Avrupa Düzeyindeki Şemsiye Örgütlere Üye Olmaları Çağrısında Bulunarak, Bunun Hem Kendi Sektörleri Hem de Türkiye'nin Avrupa'daki Temsili Açısından Önemli Olacağını Vurguladı.

30.07.2007 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye'deki meslek örgütlerine Avrupa düzeyindeki şemsiye örgütlere üye olmaları çağrısında bulunarak, bunun hem kendi sektörleri hem de Türkiye'nin Avrupa'daki temsili açısından önemli olacağını vurguladı.

AB'de karar alma mekanizmasına değinen Başkan Yalçıntaş, Avrupa Komisyonu'nun bir yasa taslağı sunmadan önce gündemden haberdar olmak ve sorunları en uygun şekilde çözecek yasayı hazırlayabilmek amacıyla çeşitli sivil örgütlerle iletişim içinde çalıştığını kaydetti. Yalçıntaş, bu şeffaf karar alma mekanizması kapsamında da "şemsiye meslek örgütleri"nin kendi sektörleri ile ilgili kararlar alınırken fikirlerine danışılan önemli sosyal paydaşlar olduğunu belirtti.

Bu "danışma" sürecinde baskı gruplarının önemli rol oynadığını ve sektör temsilcilerimizin sektörel çıkarlarını korumak ve bunları "iş işten geçmeden" yasalara yansıtmak için, Avrupa düzeyinde örgütlenen şemsiye meslek örgütlerine üye olmaları gerektiğini vurgulayan Yalçıntaş, İTO'nun bu konuda başlattığı çalışmayı şöyle anlattı: "Odamız tarafından Avrupa'da resmi kurumlar nezdinde akredite olmuş şemsiye kuruluşlar hakkında yapılan araştırmada, Türk üyeye sahip olan şemsiye kuruluş sayısının oldukça

düşük olduğunu gördük. Bu da ülkemizin çeşitli alanlardaki mevzuatın oluşturulması aşamasında yeterince söz hakkına sahip olmaması demektir. Bu nedenle ülkemizdeki meslek örgütlerini Avrupa'daki meslektaş örgütlere üye olmaya teşvik etmek amacıyla bir çalışma başlattık. İlk olarak Avrupa'daki şemsiye örgütleri ve Türk meslek kuruluşlarını konularının uygunluğunu baz alarak eşleştirerek bir veri tabanı oluşturduk. Buna göre ülkemizdeki kuruluşların üye olabileceği şemsiye örgütleri belirledik. Sonra

bu örgütlerin bilgilerini ve üyeliğin faydalarını belirten bir yazıyı bu kuruluşlarımıza gönderdik. Umarız bu kuruluşlar konunun önemine dikkat eder ve bu örgütlere bir an önce üye olurlar. Böylece ülke ve iş alemi olarak artık AB'nin karar alma süreçlerinde yer alırız".

(LK-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İTO, Meslek Örgütlerini Avrupa'daki Şemsiye Örgütlere Üye Olmaya Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement