Iuc Başkanı Azizoğlu: "Tüm Dünyanın Bildiği ve Kabul Ettiği Tartışmasız Gerçek Kudüs Müslüman... - Son Dakika
Güncel

Iuc Başkanı Azizoğlu: "Tüm Dünyanın Bildiği ve Kabul Ettiği Tartışmasız Gerçek Kudüs Müslüman...

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu ve İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, tüm dünyanın bildiği ve kabul ettiği tartışmasız gerçekle Kudüs’ün Müslüman dünyasının kalbi olduğunu ifade etti.

16.05.2018 10:23

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu ve İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, tüm dünyanın bildiği ve kabul ettiği tartışmasız gerçekle Kudüs'ün Müslüman dünyasının kalbi olduğunu ifade etti.

Azizoğlu, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına konseylerine üye üniversitelerin ve dünya Müslüman Alimler Birliği'nin sessiz kalmayacağını ifade etti. İnsanlık ailesinin Filistin zulmüne dur demesi gerektiğinin altını çizen Azizoğlu, "İslam coğrafyasını sürekli kaoslar, iç savaşlar ve küresel emperyalizmin kurduğu taşeron terör örgütleri aracılığı ile katliamlara, kaoslara sürükleyen Batı toplumları yine yeni bir karanlık proje ile Müslümanların kalbine kanlı hançerini sapladılar. Tüm dünyanın bildiği ve kabul ettiği tartışmasız gerçek Kudüs'ün Müslüman dünyasının kalbi olduğudur. Büyük tepki ve eylemlere sebebiyet vereceği aşikar olan ABD'nin büyükelçiliğini taşıma kararı Müslümanları provoke etmek ve bu bahane ile İsrail'in yine Müslüman katliamına aracılık etmekten başka ne gibi bir insanı boyutu vardır" dedi.

Yakın tarihte İslam coğrafyasında vuku bulan tüm kanlı emperyalist projeler ve eylemlerin Müslümanların kutsal ayı Ramazan'a denk geldiğini hatırlatan Azizoğlu, "Bu da bize şunu göstermektedir ki, sözde medeniyet maskesi takmış insani değerlerden yoksun bu kesimler tartışmasız evrensel hak olan insan yaşamı, inançlar, değerler, kültürler ve tarihe asla itibar etmedikleridir. Dini, dili, ırkı ve coğrafi yaşam alanı ne olursa olsun ya da nerede olursa olsun tüm insanlık ailesi artık bir ve birliktelik içinde olmalıdır. Ortak paydaşı olduğumuz bu küreyi kapital sömürü alanı olarak gören ve uygulayan bu vahşete ya da dünyanın neresinde yaşanıyorsa bu vahşetlere ortak bir sesle dur ve yeter demeliyiz. Tüm medeni dünyayı Orta Doğu'da yaşanan bu vahşete ve insanlık suçlarına ortak bir ses ve ortak bir yürekle dur demeye çağırıyorum. Medeniyet, uygarlık ve çağdaşlık insana değer vermek ve insan haklarına saygı göstermekle ölçülür" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Iuc Başkanı Azizoğlu: 'Tüm Dünyanın Bildiği ve Kabul Ettiği Tartışmasız Gerçek Kudüs Müslüman... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement