İyilik Duvarı - Son Dakika
Güncel

İyilik Duvarı

İyilik Duvarı

Facebook üzerinde 9 bine yakın üyesi bulunan Antalya Yardım Gönüllüleri grubu, sosyal medyadan duyurdukları ihtiyaçları hayırseverlerden temin edip ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

26.05.2015 11:15

Facebook üzerinde 9 bine yakın üyesi bulunan Antalya Yardım Gönüllüleri grubu, sosyal medyadan duyurdukları ihtiyaçları hayırseverlerden temin edip ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Grubun yöneticilerinden Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde görevli hemşire Umut Araz, ihtiyaç sahibinin durumunu gruba ilettiğini, sosyal medya üzerinden paylaşılan ihtiyaçların gönüllüler tarafından temin edilip ilgili kişiye ulaştırıldığını aktardı. Ne bir dernek ne de şirket olduklarını belirten Umut Araz şöyle dedi:

"Muhtaç aileleri saptıyoruz. Evlerine gidip durum tespiti yapıyoruz. Bu ailelerin sigortası var mı, bir yerden destek alıyor mu, sosyal hizmetlerle ilgili bir durumu var mı, önce bunu araştırıyoruz. Eğer desteğe ihtiyacı varsa ve kurumlardan destek alamıyorsa biz devreye giriyoruz. Evin eşyalarını tamamlıyoruz. Aileye düzenli erzak, düzenli giysi gibi yardımlarda bulunuyoruz."

Facebook'taki 'Antalya Yardım Gönüllüleri' grubunun duvarında neye ihtiyaç olduğunu paylaştıklarını anlatan Uraz, "'Böyle bir aile var. İhtiyaçları şunlar' diyoruz, fotoğraflarını paylaşıyoruz. İnsanlar ihtiyaç duyulan neyse yağdırıyor. Biz de o yardımları ihtiyaç sahibine veriyoruz" diye konuştu.

'HAMALLIĞI DA KENDİMİZ YAPIYORUZ'

Dernek olmadıkları için para toplamadıklarını, para da vermediklerini söyleyen Araz, şöyle devam etti:

"Nakliye için gerekli parayı aramızda karşılıyoruz. Hamallığı da kendimiz yapıyoruz. Zenginlerle yoksullar arasında kardeş aileler kurmaya çalışıyoruz. Mesela ihtiyaç sahibi aile beni arayıp 'Unum bitti' diyor. Ben de bu aileyle kardeş olan aileyi arayıp, 'Serdar Bey ailenin unu bitti' diyorum. Serdar beyle erzakları alıp ihtiyacı karşılıyoruz. O aile düze çıkıncaya kadar da ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz."

Üç yıldır hizmet veren Antalya Yardım Gönüllüleri'nin bugüne kadar 500'ün üzerinde kişinin ihtiyacını karşıladığını kaydeden Araz şunları söyledi:

"Amacımız bir ailenin evini dayayıp döşemek değil. Mesela bir gönüllümüz diyor ki 'Ben kurban dağıtacağım.' Hemen bildiğimiz 7 eve bunları dağıtıyoruz. ya da birisi diyor ki 'Ben 50 tane giysi almak istiyorum.' Hemen 50 aileye götürüp dağıtıyoruz. Buna ilave olarak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim gören gönüllülerimiz de bu ailelerin çocuklarına ücretsiz ders veriyor. Birebir ders alıyor bu çocuklar."

'ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLAR VE KADINLAR'

Antalya Yardım Gönüllüleri'nin yetiştirme yurdundan çıkan gençlere, sığınma evinden çıkan kadınlara, baba tarafından terk edilen çocuklara, evde geliri olmayan ailelere öncelik verdiğini anlatan Araz şöyle konuştu:

"Zorda kalan üniversite öğrencilerine de yardımcı oluyoruz. Burs veren gönüllülerimiz var. ya da bir engelli varsa gidip onun ihtiyacını karşılıyoruz. Ama asıl önceliğimiz terk edilmiş, tek kalmış kadınlar, yurttan çıkıp hayat kurmaya çalışan çocuklar. Ayrıca evsizlere de yardım ediyoruz. Örneğin bu insanlara, geceleri çorba, giysi dağıtıyoruz. 8 evsizimizi iş sahibi yaptık. Antalya'da diğer gruplarla dayanışma içinde çalışıyoruz."

'BÖYLE AMATÖR GİTMEK DAHA İYİ'

Antalya Yardım Gönüllüleri Grubu'nun, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli kardeşi Murat Araz ile arkadaşları tarafından kurulduğunu anlatan Araz, 'Zenginden alıp fakire verelim' düşüncesiyle hareket eden bu gruba kendisinin sonradan dahil olduğunu söyledi. Gruptaki kardeşinin eşya taşımak için hamallık yaparken sakatlandığını da anlatan Araz, "Keşke imkanlarımız daha fazla olsa diyorum. Ama bir taraftan da böyle amatör gitmek daha iyi diyorum. Çünkü işin içine para girince, sanki bana kötü olacakmış gibi geliyor" dedi.

Duvarda paylaştıkları ihtiyaçları zaman zaman belediyelerin de görüp karşıladığını aktaran Araz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizden yardım talep eden engelliyse raporuna bakıyorum. TC kimlik numarası üzerinden araştırma yapıyoruz. Kaymakamlığa soruyoruz. Çünkü suistimal eden çok aile var. Eğer bir yerlerden maaşı varsa, devlet yardım ediyorsa, yardım yapmamayı tercih ediyorum. Çünkü çok daha kötü durumda olan aileler var. Mesela kadının özel durumundan dolayı henüz maaş bağlanamıyor. O dönemde ben yardım ediyorum ona. Ama devlet kurumları Antalya'da çok kötü değil. Emekli olunca daha da yoğunlaşacağım." - Antalya

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement