İzmir'de Cumhuriyet'in Çankaya'sı İçin Güçbirliği Açıkladı! - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Cumhuriyet'in Çankaya'sı İçin Güçbirliği Açıkladı!

İzmir\'de Cumhuriyet\'in Çankaya\'sı İçin Güçbirliği Açıkladı!

CHP ve MHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na tepkiler devam ediyor.

23.06.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na tepkiler devam ediyor. Port Konak Restoran'da bir araya gelen 60 kurum temsilcileri ve İzmir'in önemli isimleri İhsanoğlu'na destek vermeyeceklerini, Cumhuriyet'e yakışır bir aday gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

"Cumhuriyet'in Çankaya'sı için Güçbirliği" adıyla yapılan toplantıda, 20 milletvekillinin Atatürk'ün Çankaya'sına uygun bir Cumhurbaşkanı adayı göstermesi için çağrıda bulunuldu. Ortak açıklamayı yapan Milli Merkez İzmir Temsilcisi Avukat Erdoğan Özer, "20 milletvekili gereğini yaparsa Cumhuriyet Devriminin adayını Çankaya'ya çıkaracaklarını" söyledi.

Özer, açıklamada şunları belirtti: "Cumhurbaşkanlığı seçimi için çatı aday olarak önerilen Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhuriyeti ve Atatürkçüleri temsil etmemektedir. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstermek, Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını garanti altına almak demektir. Milletimiz, Tayyip Erdoğan veya Ekmeleddin İhsanoğlu'na mecbur bırakılamaz. Her ikisi de karşı devrimin adayıdır. CHP ve MHP, derhal Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstermekten vazgeçmelidir. İhsanoğlu'ndan vazgeçmezlerse, Atatürk'ün Çankaya'sına yakışacak bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarılmalıdır. TBMM'de tercihini Atatürk'ten yana kullanacak en az 20 milletvekilini göreve çağırıyoruz. Cumhuriyet'in Çankaya'sından yana 20 milletvekili çıktığı zaman, Cumhuriyet Devriminin adayını Çankaya'ya çıkaracağımıza söz veriyoruz"

Ortak açıklamanın ardından bazı katılımcılar, konuşma yaptı. CKD Genel Başkanı Canan Arıtman, CKD olarak Mayıs ayında nasıl bir Cumhurbaşkanı istediklerine dair açıklama yaptıklarını söyleyerek şöyle konuştu: "Yaptığımız açıklamada dedik ki CHP ve MHP ortak aday göstersin. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar ve AKP'nin karşısında Atatürkçü, Cumhuriyetçi bir aday çıkması gerektiğini vurguladık. Ancak CHP ve MHP'nin adayı bize büyük bir şok yarattı. Emperyal proje ile karşı karşıyayız. Bize emperyalistler bir elbise biçti. Eğer o elbiseyi giyersek BOP bataklığına saplanırız." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'de Cumhuriyet'in Çankaya'sı İçin Güçbirliği Açıkladı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement