İzmir'de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Kültür Sanat

İzmir'de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Torbalı Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programı nedeniyle çeşitli etkinlikler yapıldı.

16.04.2016 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torbalı Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programı nedeniyle çeşitli etkinlikler yapıldı.

Etkinlikler çerçevesinde Gül Parkı'nda mehteran takımı halka açık konser verdi. Konser öncesinde Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Tiyatro oyuncusu Abdullah Kars'ın okuduğu "Hoş geldin efendimiz" şiiri, vatandaşlarca alkışlandı.

Torbalı Belediye Başkanı Özgür Erman Çağlar, Kutlu Doğum Haftası'nın Hazreti Muhammed'i anlamak ve anlatmak için önemli bir fırsat olduğunu dile getirerek "Dünyanın ve insanlığın Sevgili Peygamberimizin kutlu mesajına olan ihtiyacının her zamankinden fazla olduğu bir zaman diliminde yaşıyoruz. İnsanlığın barışa, sevgiye ve iyiliğe çağıran bir Peygamberin ümmeti olarak bize düşen bu mesajı bütün insanlığa yaymak olmalı" dedi.

Etkinlikte vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

"İslam dini ırkçılığı ve ötekileştirmeyi dışlamıştır"

Kutlamalar çerçevesinde Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'nun oturum başkanı olarak katıldığı "Hazreti Peygamber Tevhid ve Vahdet" isimli panel düzenlendi. Belediye Kültür Merkezi'ndeki panele 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Doç. Dr. Ziya Şen, Yrd. Doç. Tahsin Koçyiğit ve Yrd. Doç. Yusuf Ceylan konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Emiroğlu, İslam dininin birliğe verdiği önemin Kur'an'daki ayetlerden net olarak anlaşılabileceğine işaret ederek "Yüce kitabımızda milletlerin birbirinden üstün olduğuna dair, ırkların ve dillerin birbirine üstün olduğuna dair ayetleri göremezsiniz. Müslümanları birliğe davet eden İslam dini ırkçılığı ve ötekileştirmeyi dışlamış, insanlığı barış ve kardeşlik içinde bir olmaya davet etmiştir." dedi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Konferans Salonu'nda ise "Dünya Gençleri Dillerinden Efendimiz (sav)" başlıklı program gerçekleştirildi. Etkinlikte Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde eğitim gören yabancı öğrenciler, "Dünya Gençleri Dillerinden Efendimiz (sav)" konulu sunum yaptı. Hazreti Muhammed'i anlatan sinevizyon gösterilerinin yer aldığı programda, Hazreti Muhammed'in yaşamından kesitler ve İslam'ı nasıl tebliğ ettiğine dair konular ele alındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İzmir'de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı
    00:41 Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı

    Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) ev sahipliğinde düzenlenen 'Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı' etkinliği, üniversitenin Güney Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler ve akademisyenlerin de katıldığı etkinliğe 3 bini aşkın kişi katıldı. İftarın ardından katılımcılar cemaatle akşam namazı kıldı ve toplu dua etti.

  • Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı
    00:09 Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı

    Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun başrollerini paylaştığı Eflatun filminin galası Torun Center'da gerçekleştirildi. Yönetmen Cüneyt Karakuş, filmin senaryosunun 2013'te kaleme alındığını ve pandemi öncesi çekimlerin tamamlandığını belirtti. Film, görme engelli bir kadının saf ve gerçek aşkı bulma hikayesini anlatıyor. Ayrıca, film Japonya, Kırgızistan, Bangladeş ve Fransa gibi ülkelerde de gösterildi.

  • Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi
    23:04 Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, depremzede çocuklar için Karagöz-Hacivat gösterisi düzenlendi. Gölge oyunu sanatçısı Hüseyin Yozgatlı tarafından sunulan gösteri, çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Gösteriyle çocukların yüzleri güldürülmeye çalışıldı.


Advertisement