İzmir'de Mobilya Osb Kurma Çalışmaları - Son Dakika
Ekonomi

İzmir'de Mobilya Osb Kurma Çalışmaları

İzmir'de kurulması planlanan Mobilya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili projenin paydaşları, Torbalı'da belirlenen arazide incelemelerde bulundu.

21.09.2018 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de kurulması planlanan Mobilya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili projenin paydaşları, Torbalı'da belirlenen arazide incelemelerde bulundu.

İzmir Ticaret Odasından (İZTO) yapılan açıklamada, İZTO, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası, Torbalı Ticaret Odası ve Torbalı Belediyesinin ortak projesi olan Mobilya OSB için projenin paydaşları Torbalı'da 830 dönümlük arazide incelemelerde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, sektörün mutlaka bir ihtisas organize sanayi bölgeye kavuşması gerektiğini vurguladı.

Çağın gereklerine uygun üretim yapılmasının önemine işaret eden Özgener, "Yükte ağır bilinen bu sektör, pahada da ağır, katma değerli ürünler üretmek ve markalaşmak için mutlaka çağın gerektirdiği koşullarda üretim yapmalıdır. Büyük çoğunluğu Karabağlar'da faaliyet gösteren, üretim ile lojistik sıkıntısı yaşayan mobilya sektörümüz, yüksek potansiyelini mevcut altyapı ile karşılayamaz. Bir dönüşüm şart. Projenin hayata geçirilmesine büyük katkı koyan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'ya da teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı ise, 2017'de 1 milyar 813 milyon dolarlık dış ticaret fazlası veren mobilya sektörünün 2023 yılı ihracat hedefinin 6 milyar dolar olduğunu, Mobilya OSB'nin bu hedefe ulaşmada büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Konuya ilişkin AK Parti İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya da, projede yer tespitinin yapıldığını anımsatarak, "Bu hamle sadece Torbalı'yı değil, İzmir ve bölgeye de kalıcı ve sürdürülebilir bir refah getirecek, birçok eve ekmek götürecektir. Öte yandan ekonomik suikast girişimlerine, yatırım yapmak, istihdam yaratmak ve üretmek verilecek en güzel cevaptır. Bu yüzden katkı koyan tüm kurumların gurur duymakta hakları var." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İzmir'de Mobilya Osb Kurma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement