İzmirli Vaizden Şaşırtan İddia - Son Dakika
Güncel

İzmirli Vaizden Şaşırtan İddia

İlahiyatçı Yazar Necdet İçel, "Ayın dünyadan uzaklaşması demek okyanusların kabarması kutuplarda buzullar çözülerek sular altında kalması demektir."

25.01.2012 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlahiyatçı Yazar Necdet İçel, "Ayın dünyadan uzaklaşması demek okyanusların kabarması kutuplarda buzullar çözülerek sular altında kalması demektir. İlk defa suların altında kalacak ülke Hollanda'dır" dedi.

İzmir'in Foça İlçesinde, Foça Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Fokeday) tarafından düzenlenen "İnsanın Kendi Hakikati ile Yüzleşmesi" konulu konferansa İzmir Merkez Vaizi İlahiyatçı Yazar Necdet İçel konuşmacı olarak katıldı. Reha Midilli Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa Fokeday üyeleri ile birlikte 300 kişi katıldı. İçel, insanların dünya ve ahiret hakikatleri ile yüzleşmesi gerektiğini, Kur'an ayetleri ışığında açıklamalı bir şekilde katılımcılara anlattı.

REENKARNASYON DİYE BİR ŞEY YOKTUR

İlahiyatçı Necdet İçel, insanoğlunun dünya aleminde çok az kalacağını, ancak dünya aleminin ebedi saadeti kazanma veya kaybetme adına çok önemli bir sınav alemi olduğunu ve insanoğlunun dünya alemindeki sınavını vermeden diğer aleme gitmesi durumunda bir defa daha dünya alemine geri gelme şansı bulamayacağını anlattı.

Reenkarnasyon diye bir şey olmadığını anlatan İçel, şunları söyledi: "Onun için bu alemde sıhhatimiz, şartlarımız ve ömrümüz müsait iken öyle yaşamalıyız ki öbür aleme gittiğimiz zaman 'keşke keşke' demek yerine, 'dünyada ne güzel vazifemi yerine getirmişim elhamdülillah' diyebilmeliyiz."

İSLAMİ HAYAT SULANDIRILMIŞ DURUMDA

Konuşmasında, Mehmet Akif Ersoy'un, "Adam aldatmaksa maksat aldanan yok nafile. Kaç hakiki Müslüman gördümse hepsi makberdedir. Müslümanlık bilmem ama galiba göklerdedir" adlı sözlerine dikkat çeken İçel, günümüzde İslami hayatın, ahlak anlayışının ve inancın sulandırıldığını, bozulduğunu belirterek, şunları söyledi: "Müslümanlık nerede? Bizden gitmiş, insanlık bile gitmiş günümüzde hakikatlere karşı gözlerini kapayan kör insanların hayatını tasvir ediyoruz. Hakikat ile yüz yüze gelmemiz lazım."

Ölümün asla şakası olmadığını anlatan İçel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakat bizlerin hayatı sulandırırken, şehvete fani arzulara dönük yaşarken en büyük mazeretimiz; 'Canım sadece ben mi yaşıyorum? Baksana alemde benim gibi. Alem ibadet ile alakalı yaşamıyor. Onlar delide ben mi akıllıyım?' Elalemin şeytanca yaşayışını kendi berbat yaşayışına mazeret göstermek aldanmışlık ve hayatın hakikatine karşı göz kapamışlıktır."

KIYAMET KOPTUĞUNDA İLK ÖNCE SULAR ALTINDA KALACAK ÜLKE HOLLANDA'DIR

Kısa bir süre Amerika seyahatinde bulunduğunu ve bir süre Amerika'da kaldığını anlatan İçel, şöyle konuştu: "Bizim, Türkiye'de her ilde bir üniversitemiz oldu. Üniversitelerimizin sayısı 100'ü buldu diye seviniyoruz. Koskoca Osmanlı mirası olan ülke Amerika'nın sadece Boston şehrinde 120 tane üniversite olduğunu gördüm."

Bu üniversiteler arasında Amerika aya gitti mi gitmedi mi? diye ilmi münakaşaların olduğunu öğrendiğini anlatan İçel, sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer onlar gittilerse aya, ay hakkında ne diyorlarsa bugünde 14, 15 asır önce Kur'an-ı Keriminde dediği odur. Kur'an da ay gece ayeti olarak anlatılmaktadır. Ay, fitneci, bozguncu demektir. Ay dünyanın dengesini bozacak kıyametin kopmasına sebebiyet verecektir. İlim bize diyor ki; 'Ay dünyadan yavaş yavaş uzaklaşıyor. Ayın dünyadan uzaklaşması demek okyanusların

kabarması kutuplarda buzullar çözülerek sular altında kalması demektir. İlk defa suların altında kalacak ülkede Hollanda'dır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmirli Vaizden Şaşırtan İddia - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement