Jandarma Türküsünün Bestecisi İha'ya Konuştu - Son Dakika
Güncel

Jandarma Türküsünün Bestecisi İha'ya Konuştu

Jandarma Türküsünün Bestecisi İha\'ya Konuştu

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü dolayısıyla Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlatılan "Jandarma Türküsü’nün" Sivaslı Bestecisi halk ozanı Ruhsati Eroğlu, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) konuştu.

13.06.2017 17:23

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü dolayısıyla Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlatılan "Jandarma Türküsü'nün" Sivaslı Bestecisi halk ozanı Ruhsati Eroğlu, İhlas Haber Ajansı'na (İHA) konuştu.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 178. yıl dönümü dolayısı ile hazırlatılan "Jandarma Türküsü" sosyal medyada izlenme rekorları kırıyor. Dinleyenleri tarafından büyük beğeni toplayan türkünün bestecisi ise ünlü ozan Aşık Veysel'in de doğduğu toprakların yetişen Sivaslı Halk Ozanı Ruhsati Eroğlu.

Uyumayarak şiiri bir gecede yazdı

Eroğlu, telif hakkı Jandarma Genel Komutanlığında olan türkü ile ilgili İHA'ya yaptığı açıklamada; uyumayarak şiiri bir gecede yazdığını belirterek, "Sivas Aşıklar ve Halk Oyunları Dernek Başkanımız Ahmet Ayık bir gün beni arayarak Jandarma teşkilatımızın, bizden Jandarma Teşkilatının kuruyuş yıl dönümü dolayısı ile bir şiir yazmamızı talep ettiğini söyledi. Şiirin bir gün sonra teslim edilmesini gerektiğini belirtti. Yarına verilecek denilince kolay olmayacaktı. O gece uyumayarak şiir için çalıştım. Rabbim de yardım etti. Aşık da olunca fazla zorlanmadım. Yazabildiğim kadarı ile bu şiiri yazdım. Şiirim Jandarma Genel Komutanlığına gönderildi. Orada da beğenildi" şeklinde konuştu.

"Jandarma kalbimiz"

Eroğlu, yazdığı şiirin Jandarma Türküsü olarak kabul edilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Jandarma kalbimiz. Vatanımızın koruyucusu bekçisi. Gece gündüz nöbet tutarak bayrağımızın dalgalanmasını sağlıyorlar. Vatanımız için canını kanını veren Jandarma teşkilatına biz bir şiir yazmışız çok mu? Vatandan daha kıymetli neyimiz var. Rabbim bizi vatansız, bayraksız bırakmasın. Jandarmamızı başımızdan eksik etmesin" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Jandarma Türküsünün Bestecisi İha'ya Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement