Kabataş'taki Otobüs Kazasına İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Kabataş'taki Otobüs Kazasına İlişkin Dava

Kabataş\'taki Otobüs Kazasına İlişkin Dava

Kabataş'ta kullandığı özel halk otobüsüyle vapur iskelesine girerek 10 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddia edilen Eyüp Er'in, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanmasına devam edildi.

21.03.2017 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kabataş'ta kullandığı özel halk otobüsüyle vapur iskelesine girerek 10 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddia edilen Eyüp Er'in, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesindeki 6. duruşmaya sanık Eyüp Er katıldı. Davanın müdahilleri Kübra Dere, Elif Balkeser ve Recep Özsoy'un avukatları ise mazeret dilekçesi gönderdikleri için duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, mahkemece daha önceki celselerde kazanın meydana geldiği Kabataş'ta 17 Şubat'ta keşif yapılmasına karar verildiği hatırlatılarak, belirtilen tarihte alanda inşaat çalışması olduğu ve bu nedenle keşif yapılamadığına dair tutanak tutulduğu belirtildi.

Beyanı sorulan sanık ve avukatı Necip Varan, mahallinde keşif yapılabilmesi için inşaat çalışmalarının bitmesinin beklenilmesi ve bu yüzden uzunca bir süre sonra yapılacak şekilde keşif tarihi verilmesini talep etti.

Ara karanını açıklayan mahkeme, daha önce alınan ara karar gereğince olay yerindeki keşfin 12 Temmuz saat 13.30'da yapılmasını hükme bağlayarak duruşmayı 12 Eylül'e erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık sürücü Eyüp Er'in, kullandığı özel halk otobüsüyle Kabataş iskelesi İETT otobüs peronları noktasında yolcuları alarak hareket ettikten sonra hakimiyetini kaybettiği, istikamet değiştirip taşıt yolu üzerinde bulunan Süleyman Durmaz'a ait ticari araca arka kısmından çarptığı, tekrar yön değiştirip çarptığı başka bir ticari aracı sürüklediği ve Bursa Deniz İskelesi (BUDO) önündeki demir parmaklıkları da kırarak denize doğru seyretmeye başladığı anlatılıyor.

Tekrar yön değiştirerek İDO iskelesi yönüne doğru hareket eden Er yönetimindeki otobüsün, iskelede bekleyen Kübra Dere, Recep Özsoy, Mine Küçük ve Neşe Ateş'e çarptıktan sonra kafenin duvarına çarparak durabildiği kaydedilen iddianamede, bu çarpma esnasında otobüste bulunan yolculardan Elif Balkeser, Mehmet Yavuz Karaduman, Selin Samur, Didem Akıncı, Berkan Hasan Güçin ve Sedat Kesim'in yaralandığı aktarılıyor.

Kaza sonucu 4 kişinin ağır şekilde, 6 kişinin de basit şekilde yaralandığı ve bu kişilerin sanıktan şikayetçi oldukları vurgulanan iddianamede, sanık Er hakkında, 2 kişiye yönelik "mala zarar verme", 7 kişiye yönelik "taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan takipsizlik kararı verildiği dile getiriliyor.

Ağır şekilde yaralanan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Kübra Dere'nin sağ bacağı, beklenen iyileşmeyi göstermediği için operasyonla kesilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kabataş'taki Otobüs Kazasına İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement