Kadın Servis Şoföründen Öğrencilere Anne Şefkati - Son Dakika
Güncel

Kadın Servis Şoföründen Öğrencilere Anne Şefkati

Kadın Servis Şoföründen Öğrencilere Anne Şefkati

Lüleburgaz ilçesinde 8 yıl önce eşine özenerek başladığı öğrenci servisi şoförlüğünü meslek edinen Bahar Bayram, öğrencileri anne şefkatiyle okullarına ulaştırıyor.

07.03.2017 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZGÜN TİRAN - Lüleburgaz ilçesinde 8 yıl önce eşine özenerek başladığı öğrenci servisi şoförlüğünü meslek edinen Bahar Bayram, öğrencileri anne şefkatiyle okullarına ulaştırıyor.

Servis şoförü eşiyle 11 yıl önce tanışarak Lüleburgaz'a yerleşen 38 yaşındaki Bahar Bayram, önce eşini ikna etti, sonra ehliyetini aldı ve servisin direksiyonuna geçti.

Velilerin tedirginliğini gidererek kısa sürede hem ailelerin hem de öğrencilerin güvenini kazanan Bayram, 8 yıldır öğrencilerini okula yetiştirmek için mesai harcıyor.

Sabah çocuklarının kahvaltılarını yaptırdıktan sonra direksiyonun başına geçen Bahar Bayram, öğrencileri birer birer evlerinden alıyor. Öğrencileri okula bıraktıktan sonra taşımacılık merkezinde meslektaşlarıyla içtiği sabah kahvesinin ardından ev işlerini yapmak üzere evine giden Bahar Bayram, temizlik ve yemek işlerini tamamladıktan sonra yeniden işinin başına dönerek okula bıraktığı öğrencileri alıp evlerine teslim ediyor.

"Öğrenciler beni kendi anneleri gibi görüyor"

Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işini severek yaptığını söyledi.

Öğrenci velilerinden çok olumlu, bazı meslektaşlarından ise olumsuz tepkiler aldığını ifade eden Bayram, "Öğrenciler beni kendi anneleri gibi görüyor artık. Öğrencilerim velilerine söyleyemedikleri sıkıntılarını benimle rahatlıkla paylaşıyor. Öğrenciler bu rahatlığı erkek şoförlerde bulamıyor. Bazı erkek şoförlerimiz ise kadın şoförleri nedense kabullenemiyor." dedi.

Bazı kişilerin kendisini servis direksiyonunda gördüğünde çok şaşırdığını anlatan Bayram, tüm zorluklara rağmen işini severek yaptığını ve yapmaya devam edeceğini belirtti.

Mesleğinde maddiyatı ikinci planda tuttuğunu ifade eden Bayram, "En önemlisi öğrencilerin okullarına güvenle gelip gitmesidir. Çok yoğun çalışıyoruz ancak hiç yorulmuyorum. Çünkü işimi severek yapıyorum. Ben öğrencilerimi çok seviyorum. 8 yıldır kazasız belasız görevimizi en iyi şekilde yapıyorum." diye konuştu.

Kendine çok güvendiğini ancak karşıdan gelebilecek kazalara karşı her zaman tedbirli ve dikkatli olmaya çalıştığını ifade eden Bayram, minik canların kendi canından daha önemli olduğunu vurguladı.

Aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çalışmak durumunda olduğunu anlatan Bayram, "Ben de isterim eğleneyim, güleyim ama hayat şartları gerçekten çok zor. Çalışmaktan başka yapacağımız bir şey yok. Ama olsun, ben de her sabah kalkarak makyajımı yapıyor ve öğrencilerimi okullarına götürdükten sonra kendimi keyifli hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Hamileliğin ilk dönemlerinde bile direksiyondan uzak kalmadığını belirten Bayram, oğlunun bebeklik ayakkabılarını minibüsünün aynasına asarak ayrı kaldıkları vakitlerde kendisini teselli ettiğini söyledi.

Bahar Bayram'ın eşi Murat Bayram ise eşinin azmi ve başarısı ile gurur duyduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadın Servis Şoföründen Öğrencilere Anne Şefkati - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement