Kadınlar Günü'nde Meram'da Anlamlı Açılış - Son Dakika
Yerel

Kadınlar Günü'nde Meram'da Anlamlı Açılış

Kadınlar Günü\'nde Meram\'da Anlamlı Açılış

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete açılıyor.

07.03.2017 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde hizmete açılıyor.

Kadın ve aileye hizmet verecek olan Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi'nin açılışını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Alavardı Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde yapımını tamamladığımız ve adını da 'Devlet Kurtaran Hatun' olarak bilinen Büyük Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey'in eşi Altuncan Hatun'un ismini verdiğimiz merkezin açılışını 8 Mart Çarşamba günü Saat 11.00'de gerçekleştireceğiz. Meram Uluslararası Gençlik Akademisi'nin hemen yanı başında konumlanan merkezimiz; bodrum, zemin + 2 kattan oluşuyor. Bin 750 metrekarelik inşaat alanına sahip olan merkezin zemin katında Meram Nüfus Müdürlüğümüz, üst katlarda ailelerimizin kullanabileceği bir kabul salonu, fitness alanı ve yine belediyemiz bünyesinde ilk defa kurduğumuz Kadın ve Aile Müdürlüğümüzü burada konumlandırdık. Burası inşallah kadınlarımıza, ailelerimize ve çocuklarımıza eğitim ve spor anlamında destek verecek bir merkez olarak hizmet verecek. Açılış törenimize tüm hemşehrilerimiz davetlidir" diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle de bir mesaj yayımlayan Başkan Toru, "Öncelikle şunu söylemeliyim ki; bizler kadınlarımızı sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hatırlamamalıyız; kadınlarımız, yılın her günü baş tacımızdırlar. Onlar olmadan hiçbir şeyin olmayacağının farkında olmalıyız. Ben de kadın bir belediye başkanı olarak, onların sorunlarına kendimi daha yakın hissettiğim için yerel imkanlarımızı kadınlarımızın lehine pozitif ayrımcılık yaparak kullanma arzusundayım. 2 yıl önce hizmete açtığımız Bacıyan-ı Meram Kadın Üretim Kooperatifi bunun önemli bir örneğidir. Kooperatifimizde şu an 600 kadın üyemiz ve 120 dolayında da aktif ortağı bulunmaktadır. Kadınlarımız üretimlerini doğrudan pazarlayarak ekonomiye katkı sağlamaktadırlar. Türk kadınının şu an bulunduğu noktadan daha ileriye gitmesi, en büyük arzumuzdur. Kadınlarımızın bunu başaracak gücü vardır. 15 Temmuz sonrası sorumluluğumuz daha da artmıştır. Şehitlerimizin emanetini en iyi şekilde geleceğe taşımak zorundayız. 15 Temmuz'da tankların karşısına dikilen kadınlarımızın cesaretli duruşunu hayatın her alanına yaymak durumundayız. Şu anda Türkiye'de kadınların güçlendirilmesi konusunda önemli bir seferberlik var. Siyasi irade, hükümetimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, iş dünyası çeşitli kampanyalarla sürece katkı veriyorlar. Kadınların siyasette, akademide, iş dünyasında hak ettikleri yeri alması noktasında büyük bir farkındalık var. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlar Günü'nde Meram'da Anlamlı Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement