Kadınlar Kitap Okuyarak Mutlu Oluyor - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Kitap Okuyarak Mutlu Oluyor

Kadınlar Kitap Okuyarak Mutlu Oluyor

50. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bağcılar Belediyesi Bilge Kadın Platformu’nda 2013 yılında 13 Bilgi Evi ve 9 mahalle konağında en çok kitap okuyan 90 kişi ödüllendirildi.

25.03.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

50. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bağcılar Belediyesi Bilge Kadın Platformu'nda 2013 yılında 13 Bilgi Evi ve 9 mahalle konağında en çok kitap okuyan 90 kişi ödüllendirildi. Düzenlenen söyleşide konuşan Platform üyesi kadınlar, kitap okuyarak mutlu olduklarını söylediler.

Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki program "Bilge Kadınlarla Söyleşi" ile başladı. Psikolog Zeynep İnce yaptığı konuşmada kadınlarla yaptığı ilk toplantıda büyük bir şaşkınlık yaşadığını ifade etti.

Okuyan kadınların kitabın yazarı ve konusu hakkında geniş bilgi sahibi olduklarını fark edince mutlu olduğunu anlatan İnce, "Kadın okuyucularla yaptığımız görüşmelerde kendilerini çok iyi ifade ettiler. Kendilerinin işe yaradığını fark ettiklerinde iyi bir eş ve anne olduklarını da dile getirdiler" dedi.

Okuyucuların platformda kendi mutluluklarını sağlayacak her şeyi yakaladıklarının altını çizen İnce, "Eşleriyle aralarının düzeldiğinden bahsediyorlar. Eşleri eve geldiğinde güler yüz gösterdiklerini ve olumlu davranış sergilediklerini belirttiler. Eşlerine ve çocuklarına daha güler yüz gösterdiklerini ifade ettiler" diye konuştu.

Hazreti Mevlana'nın, 'Dün dünde kaldı yeni şeyler söylemek lazım cancağızım' sözünü hatırlatan Asiye Toraman ise kitap okuyarak kendilerini daha çok tanıma imkanı bulduklarını belirterek komşuluk, arkadaşlık duygularının geliştiğini ve arkadaşlarına da kitap okumayı tavsiye ettiklerini anlattı.

Ayten Demirkıran ise Allah'ın insanlara ilk emrinin 'oku' olduğunu hatırlatarak, "Bununla güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Kırmızı Başlıklı Kız, Takvim Yaprağı, gazete ne varsa hepsini okumalıyız." dedi.

Eşi ve çocuklarıyla ilgilendikleri için kendilerine vakit ayıramadıklarını anlatan Demirkıran, Platforma katıldıktan sonra kitap okuma alışkanlığı edindiğini söyledi. Demirkıran, "Artık kendimize de zaman ayırıyoruz. Kitap okumakla mutlu olmayı öğrendik. Artık her şeye pozitif bakmasını öğrendik. Evde çocuklarımızın derslerine yardım ediyoruz onlara yanlışlarını gösteriyoruz. Bir kadın kendisini değerli hissetmek istiyorsa kitap okumalı." ifadelerini kullandı.

Banu Köksalan ise okuma kampanyasına başladıktan sonra kitap okuma alışkanlığı edindiğini anlattı. Bağcılar Belediyesi'nin bu konuda çok önemli programlar düzenlediğini anlatan Köksalan, "Bu programlara katılarak sosyal ve kültürel olarak kendimizi geliştiriyoruz. Arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde okuduğumuz kitapların konularını tartışıyoruz. Becerilerimizi geliştiriyoruz. Kelime hazinemiz geliştikçe çevremizle ve ailemizle daha sağlıklı ilişki kurabiliyoruz." şeklinde konuştu.

90 KİTAP DOSTUNA ÖDÜL VERİLDİ

Programın sonunda Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı ile Muhterem Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın eşi Emine Çağırıcı tarafından kütüphane faaliyetleri ile Bilge Kadınlar Platformu kapsamında 2013 yılında Kültür Merkezleri, Bilgi Evleri ve 9 Mahalle Konağı'nda en çok kitap okuyan 90 kişiye ödülleri verildi. Ayrıca Emine Çağırıcı Bilge Kadınlar Söyleşi'si katılımcılarına çiçek verdi.

Ödül töreni sırasında konuşan Subaşı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın, 65 bin kitabı ilçe sakinlerinin istifadesine sunduğunu ve bir kısmını da dijital ortama aktardığını belirtti. Engelliler Sarayı'nda görme engelliler için sesli kütüphanenin hizmete sunulduğunu anlatan Subaşı, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün işbirliğiyle 250 bin adet kitabı ülkemizin değişik il ve ilçelerindeki kardeş okullara gönderdik." dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da şanslı bir ilçede yaşadıklarını belirterek, "Bu kadar çok okuyan ve bilgi sahibi olan kadınlarımız var. Çok saygıdeğer bir iş yapıyorsunuz. Okul müdürlüğü yaptım dönemlerde veli toplantılarına hep anneler gelirdi. Babalar gelmezdi. Burada da yükü yine sizler sırtlamışsınız. Bu görev size verilmiş. Aile ne kadar kültürlü ve güçlüyse gelecek nesiller de kaliteli ve bilgili yetişecektir." şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement