KAGED'den Üçüncü Çocukevi - Son Dakika
Güncel

KAGED'den Üçüncü Çocukevi

KAGED\'den Üçüncü Çocukevi

Yurtta kalan kız çocuklarının hayata adapte olmaları ve ev ortamlarında yaşamalarını sağlamak amacıyla çocukevlerine üçüncüsü eklendi.

27.04.2013 19:41  Güncelleme: 11:39

Denizli'de Kadın Gelişim ve Kültür Derneği (KAGED) ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle yurtta kalan kız çocuklarının hayata adapte olmaları ve ev ortamlarında yaşamalarını sağlamak amacıyla çocukevlerine üçüncüsü eklendi. 6 kız çocuğunun kalacağı Manolya Çocuk Evi düzenlenen törenle açıldı.

KAGED'in üçüncü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün ise 13'ncü çocukevi olan Manolya Çocukevi'nin açılışı Yeninehir Mahallesi Esnaf Sitesi'nde yapıldı. Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, Ak Partili Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, KAGED Başkanı Mehtap Özcan ve davetlilerin katıldığı açılışta çocuk evlerinin önemine değinildi.

KAGED Başkanı Mehtap Özcan, dernek olarak üçüncü evi açmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Daha önce hayırseverlerin katkılarıyla Lale ve Açelya isimli iki çocuk evi açtık. Yurtlarda kalan kızlarımız, bu evlerde kalarak sosyal hayata alışıyor ve ev ortamlarında yaşamlarını sürdürüyor" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Denizli'de daha önce Yetiştirme Yurdunda kalan kız çocukların sosyal hayata daha çabuk adapte olmaları ve kendilerini ev ortamında hissetmelerini sağlamak amacıyla kurulan çocuk evleri sayısının 13'e ulaştığını, 63 kız çocuğunun bu evlerde kaldığını söyledi.

Milletvekili olmadan önce KAGED'in başkanı olan Nurcan Dalbudak ise, Çocuk Evlerinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen önemli bir sistem olduğunu belirterek, "Denizli'nin diğer şehirlerden gururla ayırt ettiğimiz farkı, Denizli insanın kendi sorunlarına sahip çıkmasıdır. Kadın Gelişim ve Kültür Derneği'de kız çocukları için destek verip, üçüncü çocuk evini açtı. KAGED özellikle toplumumuzun ana unsurlarından olan, hepimiz için kutsal olan kadınlarımızı topluma katıyor" diye konuştu.

Daha sonra Manolya Çocuk Evi'nin açılışı, protokol üyeleri tarafından kurdelesi kesilerek yapıldı. Açılışa katılanlar, daha sonra çocuk evini gezip, bilgi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KAGED'den Üçüncü Çocukevi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement