Kalbin İçin Pedalla" Etkinliği - Adıyaman/ - Son Dakika
Güncel

Kalbin İçin Pedalla" Etkinliği - Adıyaman/

Adıyaman ve Hatay'da Dünya Kalp Günü dolayısıyla "Kalbin için pedalla" etkinliği düzenlendi.

01.10.2017 14:54

Adıyaman ve Hatay'da Dünya Kalp Günü dolayısıyla "Kalbin için pedalla" etkinliği düzenlendi.

-Adıyaman

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen bisiket turu, ilgi gördü.

Valilik önünden başlayan turda yaklaşık 150 bisiklet tutkunu, 10 kilometre pedal çevirdi.

Etkinliğe, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fikret Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir gençlik için düzenlediklerini söyledi.

Obezite ve kalp hastalığına bağlı ölümlerin ilk sırada yer aldığını belirten Kutlu, "Bu konuda kamuoyunu aydınlatmak için zaman zaman bisiklet etkinliğine teşvik edici programlar yapmaktayız. Burada amacımız, bisiklet kullanımının yaygınlaşmasına sağlamak." dedi.

-Hatay

Dörtyol İlk Kurşun Bisiklet Spor Kulübü Derneği tarafından organize edilen etkinlikte Atatürk Anıtı önünde toplanan bisiklet sürücüleri şehir içinde 15 kilometre kadar pedal çevirdi.

Derneğin Başkanı Burak Tanıyıcı, gelenek hale getirdikleri etkinliklerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

Herkese bisiklet sürmeyi tavsiye ettiklerini dile getiren Tanıyıcı, "Pedal çevirmek kalp saglığına iyi geldiği kadar obezite ve şeker hastalığına da iyi geliyor. Biz bu farkındalığı oluşturup insanları bisiklet kullanmaya teşvik etmek istiyoruz." dedi.

Etkinliğe katılan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy da masa başında çalışan tüm belediye personelini bu tür etkinliklere yönlendirdiklerini kaydetti.

Kalbin İçin Pedalla" Etkinliği - Adıyaman/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalbin İçin Pedalla' Etkinliği - Adıyaman/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement