Kaleiçi Tatil Köyü Olacak - Son Dakika
Güncel

Kaleiçi Tatil Köyü Olacak

Kaleiçi Tatil Köyü Olacak

İzmir'in Seferihisar İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, 500 yıldır içinde yaşamın devam ettiği Sığacık Kalesi'nin, kendine özgü kültürel yapısıyla yenilenerek turizme açılacağını söyledi.

27.06.2013 12:52

İzmir'in Seferihisar İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, 500 yıldır içinde yaşamın devam ettiği Sığacık Kalesi'nin, kendine özgü kültürel yapısıyla yenilenerek turizme açılacağını söyledi. Soyer, "Kaleiçi'ndeki 284 evden her biri iki yatak kapasitesiyle tatil köyüne dönüşecek. Dünyanın en otantik tatil köyü Sığacık Kaleiçi Evleri olacak. Dünyada eşi benzeri olmayan tarihle iç içe gerçek bir tatil köyünü hayata geçiyoruz. Kaleiçinde yaşayan bin 500 kişi de turizm personeli olacak1 dedi.

İzmir Valiliği İl Özel İdaresi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi ortaklığında gerçekleşecek 'Sığacık Kaleiçi Sokakları Sağlıklaştırma Projesi' Sığacık'ta tanıtıldı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Üçler, Fen İşleri Daire Başkanlığı çalışanları, Kerte İnşaat Alan Sorumlusu Serkan Öğe Kaleiçi Şadırvan Altı Meydanı'ndaki tanıtım toplantısında projeyi Kaleiçi yaşayanlarıyla paylaştı, merak edilen sorulara cevap verdi. Başkan Soyer, ilçede günübirlik turizmin yanı sıra küçük ölçekli turizm ve ev pansiyonculuğu yapmak isteyen bölge halkına destek sağlayan bir sistemi devreye sokacaklarını anlattı. SİT alanı olması nedeniyle, yıllardır kaleiçindeki 284 evin bakım ve onarımının yapılamadığı hatırlatan Soyer şunları söyledi:

"Evlerin cephe giydirmeleri, çatısı olmayanlara çatı yapılacak. Güneş enerji sistemleri çatılara gizlenecek. Elektrik ve telefon hatları yeraltına alınacak. Altyapı, içme suyu kanalizasyon hatları yenilenecek. Mevcut parke taşları sökülerek alanın dokusuna uygun doğal taşlar döşenecek. Yapılan bu çalışmalar için Kaleiçi yaşayanlarından herhangi bir para talep edilmeyecek. Her evin bir odasını turizme açmayı hedefliyoruz. Kaleiçindeki 284 evden her biri iki yatak kapasitesiyle tatil köyüne dönüşecek. Dünyanın en otantik tatil köyü Sığacık Kaleiçi Eleri olacak. Dünyada eşi benzeri olmayan tarihle iç içe gerçek bir tatil köyünü hayata geçiyoruz. Kaleiçinde yaşayan bin 500 kişi de turizm personeli olacak. Ev sahiplerine istenen konfor standartlarına ulaşılması için yapacakları yatırımda rehberlik yapacağız. Turizm hizmetiyle ilgili eğitim programları uygulayacağız. Cephe ve restorasyon çalışmalarının kasım ayı içinde tamamlanmasını planlıyoruz." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaleiçi Tatil Köyü Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement