Kamu Kalite Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Kamu Kalite Sempozyumu

KalDer, ülkelerin gelişimini Ankara'da bürokratlar ile birlikte masaya yatıracak

15.05.2013 16:38

Türkiye Kalite Derneği tarafından, "Ülkeler Nasıl Yükselir?" temasıyla 14'üncüsü düzenlenen Kamu Kalite Sempozyumu, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve İçişleri Bakanlığı Merkez Valisi Kayhan Kavas gibi isimlerin katılımıyla 23 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleştirilecek

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından, 2003 yılından beri Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen Kamu Kalite Sempozyumu'nun 14'üncüsü, 23 Mayıs 2013 tarihinde Savunma Sanayi Müsteşarlığı işbirliğiyle Ankara'da SSM Nuri Demirağ Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Bu yıl "Ülkeler Nasıl Yükselir?" ana teması ile düzenlenecek sempozyuma Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, İçişleri Bakanlığı Merkez Valisi Kayhan Kavas, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tan, Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Direktörü Doç. Dr. İzak Atiyas ve daha birçok akademisyen ile kamu kurumlarından çeşitli bürokratlar konuşmacı olarak katılacak.

Ülkelerin Yükselmesi için Önce Yaşam Kalitesi Artmalı

Yükselen ve başarılı olan ülkelerde yaşam kalitesinin de yüksek olduğu görülmekte. Yaşam kalitesi; güçlü bir demokrasi, güçlü bir anayasa, paydaş ve özellikle vatandaş odaklı sistemlerle, iyi tasarlanmış bir kamu yönetimi anlayışını gerektirmekte. İstikrarlı ve yükselen bir ekonomi de yaşam kalitesinin artırılmasında, sayılan diğer kavramlara ek olarak, ülkeler için önemli olmakta. Bugün, dünyada refah seviyesi ve yaşam kalitesi yüksek olan ülkeler bunu doğrulayan bir yapı göstermekte. Yükselen bir Türkiye için başarılanlar ve başarılması gerekenler, 23 Mayıs tarihinde düzenlenecek Kamu Kalite Sempozyum'da, konunun uzmanı akademisyenler ve bürokratlarca konuşulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kamu Kalite Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement