Kani Karaca Ödülünü Itri'nin Elinden Aldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Kani Karaca Ödülünü Itri'nin Elinden Aldı

Kani Karaca Ödülünü Itri\'nin Elinden Aldı

Klasik Türk Musikisi alanında ilk kez verilen Itri Klasik Türk Musikisi ödülleri Aya İrini'de düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

10.10.2013 00:10  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Klasik Türk Musikisi alanında gelenekten geleceğe nitelikli örnekler bırakılmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Itri Klasik Türk Musikisi Ödülleri"nin ilki, önceki akşam gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Beyoğlu Belediyesi ve Türk Musikisi Vakfı'nın birlikte geleneksel hale getirmeyi hedeflediği


Ödüller, bu alanda bugüne kadar yapılan, ülkemizdeki tüm musiki etkinliklerini kapsayan ve profesyonel çizgiden amatör çalışmalara kadar etkinliklerin ve performansların bütününü kucaklayan "ilk" ödül olma özelliğini taşıyor.


Aşka ve barışa sadakat


Ödül töreninin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Türk musikisinin kültür hayatında büyük yer tuttuğunu ifade ederek, klasik Türk musikisinin Türklerin aşka ve barışa olan sadakatini gösterdiğini söyledi. Klasik Türk musikisinin, kendilerinin modern dünyada ayakta kalmalarını sağlayan araçlardan olduğunu dile getiren Demircan, bu alanda ödül vermekten onur duyduklarını, musikinin değerlerinden vazgeçmediklerini gösterdiklerini anlattı.


Türk Musikisi Vakfı Başkanı Erol Belgin de geçmişin temeli üzerinde geleceğe yürüdüğümüzü hatırlattı. Bugüne kadar Türk Musikisi alanında herhangi bir ödül tahsis edilmediğini hatırlatan Belgin, "Geleceğe nakledeceğimiz mirasa bir kalite kıstası koymamız gerekiyordu. Bu ödül geleceğe nitelikli örnekler bırakılmasını teşvik anlamı taşıyor" şeklinde konuştu.


ÖDÜLLER KİMLERE GİTTİ


Yılın Türk Musikisi Ses Sanatçısı ödülüne Münip Utandı, Yılın Türk Musikisi Kurumu ödülüne İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Yılın Türk Musikisi Bestekarı" ödülüne Göksel Baktagir, "Yılın Türk Musikisi Saz Sanatçısı" ödülüne Aziz Şenol Filiz layık görüldü. Yılın Türk Musikisi Araştırmacısı Yazarı Recep Uslu olurken, Yılın Türk Musikisi Yayıncısı Pan Yayıncılık seçildi. TRT İstanbul Radyosu'nda sunduğu Musikiye Dair programıyla Yılın Türk Musikisi Radyo/TV Programı ödülüne Doğan Dikmen değer bulunurken, "Yılın Türk Musikisi Amatör Girişimi ödülü Balıkesir Türk Müziği Korosu'nun oldu. Ödülü, koro şefi Sıtkı Sahi, Serap Mutlu Akbulut'un elinden aldı. Sahi, ödülü Türkiye'de zor şartlar altında musikiye hizmet veren herkes adına aldığını söyledi.


Alaturka Record'a ödül


Alaturka Record Projesi, Yılın Türk Musikisi Projesi ödülünü kazanırken, ödülü proje sahibi Uğur Işık aldı. Renkli anlara sahne olan gecede Münip Utandı'nın bütün kategoriler içinde oy çokluğu ile Yılın Türk Musikisi Ses Sanatçısı ödülüne değer bulunması büyük alkış aldı. Seçici Kurul Özel Ödülü'ne layık görülen Süheyla Altmışdört sahneye geldiğinde ise hocaların hocasına olan vefa gözle görülür hâl aldı. Altmışdört'ün öğrencileri usta sanatçıyı dakikalarca ayakta alkışladı. Ödül töreni, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu'nun konseriyle sona erdi.


Michael Jackson bile gerisinde kalmıştı


On bir kategorinin yarıştığı ve her kategoride üç adayın olduğu "Itri Klasik Türk Musikisi Ödülleri"nde, Hayat Boyu Başarı Ödülü'ne 2004 yılında vefat eden Kani Karaca layık görülürken, Karaca'nın ödülünü oğlu Mehmet Ali Karaca aldı. Karaca, babasının hayattayken Amerika'da "Asrın Sesi" ödülünü aldığını ve o dönemki listenin üçüncü sırasında Michael Jackson'ın bulunduğunu dile getirdi.


MÜNİP UTANDI'YA BÜYÜK ALKIŞ


Ünlü ses sanatçısı Münip Utandı'nın, bütün kategoriler içinde oy çokluğu ile Yılın Türk Musikisi Ses Sanatçısı ödülüne değer bulunması büyük alkış aldı.


Eli öpülesi Süheyla Altmışdört


Türk Musikisi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ö. Faruk Berksan, Seçici Kurul Özel Ödülü'ne layık görülen hocaların hocası Süheyla Altmışdört'ün elini öperek ödülü takdim etti. Altmışdört, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Kaynak: Star

Son Dakika Kültür Sanat Kani Karaca Ödülünü Itri'nin Elinden Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement