Kanunun Kuvveti Filmi - Son Dakika
Güncel

Kanunun Kuvveti Filmi

Kanunun Kuvveti filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Kanunun Kuvveti filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

12.07.2011 08:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

William Friedkin'in polisiyesi, Fransa'dan gelecek yüksek miktarda eroini engellemeye çalışan iki sıkı New York polisini konu alıyor. 'Temel Reis' Doyle ile, asabi ve alkolik ortağı arasında garip bir uyum oluşur. Düşmanı Alain Charnier, nazik ve güleryüzlü bir beyefendi olmasına rağmen, aynı zamanda, bir suçlu ve Kuzey Amerikanın en büyük uyuşturucu taciridir. Friedkin bu filminde, şimdiye kadar çekilmiş en iyi araba takip sahnelerinden birini izleyenlere sunuyor.

film 8 dalda Oscar'a aday gösterilmiş,En İyi film Akademi Ödülü dahil 5 ödül almıştır. Gene Hackman En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'nü kazanmış,William Friedkin En İyi Yönetmen Akademi Ödülü'nün sahibi olmuştur. film ayrıca kurgu ve uyarlama senaryo dallarında ödül almıştır.Roy Scheider yardımcı erkek oyuncu ile Oscar'a aday olmuş, ödülü alamamıştır. Ses ve görüntü yönetimi dallarında da adaylıkları vardır.

Yönetmen: William Friedkin

Senaryo: Edward M. Keyes, Howard Hawks, Robin Moore

Oyuncular: Marcel Bozzuffi, Tony Lo Bianco, Roy Scheider, Fernando Rey, Gene Hackman

Filmin Türü: Aksiyon, Suç,

Orijinal Adı: The French Connection

Yapımcı Firma: Schine-Moore Productions

Yapım Yılı: 1971

Yapım Ülkesi: ABD

Orijinal Dili: İngilizce, Fransızca

Filmin Süresi: 104 dk.

Vizyon Tarihi: 01.12.1972

Kanunun Kuvveti Filmi

Son Dakika Güncel Kanunun Kuvveti Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement