Karabağlar'da 5.reşat Nuri Buluşması - Son Dakika
Yerel

Karabağlar'da 5.reşat Nuri Buluşması

Karabağlar\'da 5.reşat Nuri Buluşması

Karabağlar Belediyesi, Türk Edebiyatı’nın ünlü ismi yazar Reşat Nuri Güntekin’in adına düzenlediği Edebiyat Günleri’ni bu yıl beşinci kez gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

18.12.2013 12:35

Karabağlar Belediyesi, Türk Edebiyatı'nın ünlü ismi yazar Reşat Nuri Güntekin'in adına düzenlediği Edebiyat Günleri'ni bu yıl beşinci kez gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 20-21 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikte, Sina Akyol, Ahmet Telli, Semih Çelenk, Mina Tansel, Tuğrul Keskin, Hayri K. Yetik gibi edebiyat dünyasının ünlü isimleri İzmirliler'le buluşacak. Reşat Nuri Güntekin Edebiyat Günleri'nde, panel, söyleşi, tiyatro, kukla ve pandomim gösterilerinin yanı sıra Zefir ve Hüsnü Arkan'ın sahne alacağı konserler de etkinliğe ayrı bir renk katacak.

Yazar Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanını yazdığı evinin, Karabağlar İlçesi'nde bulunması nedeniyle yazarın ismini taşıyan Edebiyat Günleri, 20-21 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Karabağlar Belediyesi Çalışuku Kongre ve Sergi Salonu ve Bozyaka Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinlik, İzmirli sanatseverleri yazarlarla buluşturacak. Reşat Nuri Güntekin Kitaplığı'nda, "Eski Ahbabla Yeniden Tanışmak" adlı sunumla başlayacak.

Etkinliğin ilk gününde, Ahmet Telli, Fergun Özelli, Hayri K. Yetik'in de katıldığı şiir dinletisi, İlker Kılıçer'in kukla ve pandomim gösterileri, Melek Özlem Sezer'in konuşmacı olduğu "Büyüklerle Dalga Geçme Dersleri" adlı söyleşi düzenlenecek. Sina Akyol'un yöneteceği "Hayatı Edebiyata Taşımak" adlı panelin ardından ise Bozyaka Kültür Merkezi'nde Ayhan Işık Sanat Okulu'nun sahnelediği "Ada" adlı tiyatro gösterisi ise izleyicilerle buluşacak. Edebiyat Günleri'nin ikinci gününde ise şiir ve müzik dinletileri, Melek Özlem Sezer'in yöneteceği "Edebiyatı Gençliğe Taşımak" konulu panel, "Gezi'yi konuşalım, Söz Hepimizde" adlı forum gerçekleştirilecek. Edebiyat Günleri, Hüsnü Arkan'ın konseri ile sona erecek.

REŞAT NURİ'NİN ADI KARABAĞLAR'DA YAŞAYACAK

Bir dönem Karabağlar'da yaşayan ve kaleme aldığı önemli romanlarında ilçeyle ilgili bilgi veren Güntekin'in ismini yaşatmak istediklerini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir ve Karabağlar'da sanat ve edebiyatla dolu 2 gün yaşanacağını söyledi. Bu yıl 5'incisini düzenledikleri etkinliğe her geçen yıl katılımın daha da arttığını belirten Kürüm, "Ünlü yazar ve sanatçıları, sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet dönemi Türk Edebiyatı'nın ölümsüz romanlarının yazarını, saygıyla anıyoruz. Edebiyatımızın en ünlü isimlerinden Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu ve Dudaktan Kalbe eserlerini yazdığı evinin ilçemizde bulunması, ölümsüz eserlere hayat veren mekanı yaşatmak amacıyla düzenlediğimiz bu etkilik, ilçemizin adını ulusal platformlara taşıyarak, kentimizi bir kültür ve sanat merkezi haline getirme hedefimize de önemli katkılar sağlayacak" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabağlar'da 5.reşat Nuri Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement